Πιο ελκυστικό το γυναικείο περπάτημα στις γόνιμες μέρες

O τρόπος με τον οποίο περπατάει μια γυναίκα αποκαλύπτει κάτι στους άντρες: αν είναι γόνιμη και συνεπώς πιο δεκτική στο σεξ.

Αυτό είναι το συμπέρασμα μελέτης του Πανεπιστημίου του Γκότινγκεν, στη Γερμανία, επιστήμονες του οποίου θέλησαν να μάθουν εάν υπάρχει κάτι το ιδιαίτερο στον τρόπο με τον οποίο κινούνται οι γυναίκες. Άλλες μελέτες έχουν δείξει ότι το περπάτημα μιας γυναίκας συνδέεται με το είδος του οργασμού δηλαδή αν είναι κολπική ή κλειτοριδική.

Οι ερευνητές ζήτησαν από 48 νεαρές γυναίκες να βαδίσουν πάνω-κάτω σε μία ευθεία γραμμή και εν συνεχεία να χορέψουν για 30 δευτερόλεπτα. Βιντεοσκόπησαν τις εθελόντριες και επεξεργάστηκαν τις εικόνες ούτως ώστε να απεικονίζονται σιλουέτες δίχως χαρακτηριστικά, και η αληθινή εμφάνισή τους να μην αποσπά την προσοχή από την κίνησή τους.

Η όλη διαδικασία επαναλήφθηκε δύο φορές: μία όταν οι εθελόντριες ήταν στις πιο γόνιμες μέρες τους και μία αμέσως πριν την έμμηνο ρύση, όταν οι πιθανότητες εγκυμοσύνης είναι λιγοστές.

Περπάτημα και μηνύματα

Διακόσιοι άντρες κλήθηκαν στη συνέχεια να κοιτάξουν τις σιλουέτες που περπατούσαν ή χόρευαν στα βίντεο και να βαθμολογήσουν πόσο σέξι τις βρίσκουν.

Οι απαντήσεις των ανδρών έδειξαν με σαφήνεια ότι κάτι υπάρχει στον τρόπο με τον οποίο περπατούν οι γυναίκες όταν βρίσκονται στις γόνιμες μέρες τους, που τις καθιστά πολύ πιο ελκυστικές για τους άντρες. Διαφορά υπήρχε και στον τρόπο με τον οποίο χόρευαν, αλλά ήταν πολύ μικρότερη.

Το τι ακριβώς συμβαίνει στο περπάτημα ων γυναικών αναλόγως με τις μέρες του έμμηνου κύκλου, παραμένει άγνωστο, αλλά οι επιστήμονες έχουν μερικές ισχυρές υποψίες.

Όπως γράφουν ο δρ Μπέρναρντ Φινκ και οι συνεργάτες του στο περιοδικό Personality and Individual Differences, είναι απίθανο το όλο θέμα να σχετίζεται με την ταχύτητα της βάδισης.

Το πιθανότερο, λένε, είναι πως οι γυναίκες κινούν με ιδιαίτερο τρόπο τους γοφούς τους, που «εκπέμπουν» το μήνυμα της γονιμότητας το οποίο λαμβάνουν οι άντρες και έτσι προσελκύονται ερωτικά. Αυτό συμβαίνει διότι οι γυναίκες δεν έχουν πάψει να διαθέτουν “οίστρο” ένα κατάλοιπο των θηλυκών προγόνων του ζωικού βασιλείου.

Να σημειωθεί ότι μια άλλη μελέτη βρήκε πως κατά τη διάρκεια των γόνιμων ημερών οι φαντασιώσεις μιας γυναίκας είναι πιο συχνές και περιλαμβάνουν πιο συχνά άνδρες.

Δείτε επίσης