Σεξ τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα κάνουν οι Έλληνες

Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα της εταιρίας προφυλακτικών Durex σχετικά με την σεξουαλική ευεξία των λαών, τρεις στους τέσσερις ανθρώπους παγκοσμίως κάνουν σεξ τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα. Οι Έλληνες -κατά δήλωση των ιδίων στο ερωτηματολόγιο- κάνουν σεξ  τουλάχιστον μια φορά την εβδομάδα σε ποσοστό 80%, γεγονός που κατατάσσει την Ελλάδα στην πρώτη δεκάδα παγκοσμίως.

Από την ίδια έρευνα προκύπτει ότι οι Έλληνες την πρωτιά κατέχουν στα προκαταρκτικά, καθώς αφιερώνουν κατά μέσο όρο 21,2 λεπτά για «προθέρμανση», ακολουθούμενοι από τους Βραζιλιάνους (20,8 λεπτά) και τους Μεξικάνους (20,5 λεπτά). Στο άλλο άκρο της λίστας, συναντάμε τους Ταϊλανδούς, με μόλις 11,2 λεπτά.

Πόση ώρα διαρκεί η κυρίως πράξη; Σύμφωνα με την έρευνα της Durex, οι Έλληνες και εδώ βρίσκονται ιδιαίτερα ψηλά στη διαβάθμιση, με 25,3 λεπτά, κοινώς αργούν… Οι αντίστοιχοι χρόνοι σε παγκόσμια διαβάθμιση είναι 19,2 λεπτά η κυρίως πράξη, έναντι των 16,9 λεπτών που διαρκούν τα προκαταρκτικά.

Ανεξάρτητα από το πόσο συχνά ή για πόση ώρα διαρκεί το σεξ, η ολοκλήρωση αποτελεί απόλαυση μόνο για το 53% του παγκόσμιου πληθυσμού, που δηλώνει ότι πάντα ή σχεδόν πάντα βιώνει οργασμό κατά την σεξουαλική επαφή.

Η Ευρώπη κατέχει και τις 3 πρωτιές σε αυτό το θέμα, με τους Ούγγρους (75%), τους Έλληνες (71%) και τους Ισπανούς (70%) να εμφανίζουν τα μεγαλύτερα ποσοστά. Στο άλλο άκρο συναντάμε τους Κινέζους και τους Νοτιοκορεάτες, στους οποίους το συγκεκριμένο ποσοστό ανέρχεται μόλις σε 23% και 25% αντίστοιχα.

Όσον αφορά τη χρήση προφυλακτικού, η Κίνα είναι εκείνη που εμφανίζει τα μεγαλύτερα ποσοστά (77%), ακολουθούμενη από το Χονγκ Κονγκ (73%) και την Ινδία (71%).

Οι Ευρωπαίοι πολίτες στην πλειοψηφία τους κάνουν χρήση προφυλακτικού (56%), με τους Ιρλανδούς να ηγούνται της κατάταξης (70%) και τους Έλληνες να βρίσκονται περίπου στο μέσο της λίστας (62%). Στο τέλος της λίστας, όχι μόνο της ευρωπαϊκής αλλά και της παγκόσμιας βρίσκονται οι Κροάτες και οι Πορτογάλοι, με μόλις έναν στους δύο να παίρνουν προφυλάξεις κατά τις σεξουαλικές τους επαφές.

Δείτε επίσης