Η Γιασμίνα Ρεζά στην Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών

Η Γιασμίνα Ρεζά στην Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών
Η διάσημη συγγραφέας θα μιλήσει για την ζωή και το έργο της
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ:  15/10/2012 20:07
Η Γιασμίνα Ρεζά στην Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών

Η Γιασμίνα Ρεζά, μια από τις πιο φωτεινές, δραστήριες και διεθνώς αναγνωρισμένες φωνές της σύγχρονης γαλλικής κουλτούρας θα βρεθεί στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών την Τρίτη 23 Οκτωβρίου 2012 προκειμένου να συνομιλήσει  με τον δημοσιογράφο – συγγραφέα Γιώργο Αρχιμανδρίτη για την πορεία της στο θέατρο και την γραφή, για την κινηματογραφική εμπειρία της δίπλα στον σκηνοθέτη Ρόμαν Πολάνσκι αλλά και για τις ρίζες της που φτάνουν μέχρι τη Ρωσία, το Ιράν και την Ουγγαρία.

Ώρα έναρξης: 19:00 στην Μικρή σκηνή. Είσοδος ελεύθερη με σειρά προτεραιότητας. Η διανομή των δελτίων εισόδου ξεκινά μία ώρα πριν την εκδήλωση (τηλ.: 2130.023.192)
Η Ρεζά σπούδασε Θέατρο και Κοινωνιολογία και αρχικώς δούλεψε ως ηθοποιός. Την τελευταία δεκαπενταετία την απορρόφησε η συγγραφή και το μυθιστόρημα. Εχει γράψει έξι έργα μυθοπλασίας και το πιο πρόσφατο, το «L’ Aube, le soir ou la nuit» (στα ελληνικά κυκλοφόρησε από τις Εκδόσεις της Εστίας με τον τίτλο «Αυγή, βράδυ ή νύχτα») είναι ένα είδος βιογραφίας του Νικολά Σαρκοζί, τον οποίο η Γιασμίνα Ρεζά ακολουθούσε όπου πήγαινε στη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας του, το φθινόπωρο του 2006.
Τα θεατρικά έργα της Ρεζά, από το «Art» ως το «Le Dieu du Carnage» που έγινε πέρσι από τον Ρόμαν Πολάνσκι, έχουν μεταφρσστεί σε πολλές γλώσσες συμπεριλαμβανομένων των ελληνικών και έχουν χαρίσει στην συγγραφέα διεθνή φήμη και πολλά βραβεία. Ανάμεσά τους το Molière, το Μεγάλο Βραβείο Θεάτρου της Γαλλικής Ακαδημίας αλλά και τα πιο σημαντικά βραβεία του αγγλόφωνου κόσμου: δύο Laurence Olivier Award και δύο Tony.
Στα ελληνικά κυκλοφορούν επίσης τα βιβλία «Ο Θεός της σφαγής» (Εστία) και «Λόγια που δεν είπαμε ποτέ» (Ψυχογιός).

Δείτε επίσης