Οι επαγγελματίες με χρόνιες παθήσεις δεν αποζημιώνονται από τον ΕΟΠΥΥ

Τη διαμαρτυρία του για την ταλαιπωρία που υφίστανται οι επαγγελματίες που πάσχουν από χρόνιες και ανίατες ασθένειες μετά την τροποποίηση του κανονισμού του ΕΟΠΥΥ εκφράζει με επιστολή του προς τον πρόεδρο του Οργανισμού Ελευθέριο Παπαγεωργόπουλο και την πρόεδρο του ΟΑΕΕ Γεωργία Κωτίδου ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης (ΕΕΘ) Μιχάλης Ζορπίδης.

«Η ταλαιπωρία αυτή ξεκινάει από το γεγονός ότι ενώ στην τροποποίηση του ΕΟΠΥΥ προβλέπεται ότι οι χρόνια πάσχοντες ασθενείς πρέπει να αποζημιώνονται για τα ειδικά σκευάσματα ή την ειδική διατροφή που χρησιμοποιούν, στην οδηγία, οικ.47743/19-11-2012, που στάλθηκε από τον οργανισμό σας στους αρμόδιους φορείς, δεν γίνεται σχετική μνεία ή αναφορά για τη χορήγησή τους, με αποτέλεσμα οι ενδιαφερόμενοι να επιβαρύνονται με υψηλό κόστος, το οποίο λόγω της οικονομικής κρίσης, της ύφεσης και της τραγικής μείωσης του κύκλου εργασιών τους δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν», επισημαίνει ο κ. Ζορπίδης, ο οποίος διευκρινίζει ότι «τέτοιες χρόνιες παθήσεις όπως είναι οι νεφροπάθειες, ο σακχαρώδης διαβήτης, η κοιλιοκάκη, οι αλλεργίες κυρίως σε τροφές και μια σειρά από άλλες ασθένειες, δυστυχώς τις αντιμετωπίζει μεγάλος αριθμός επαγγελματιών».

Όπως σημειώνει ο πρόεδρος του ΕΕΘ, «η κατηγορία αυτή των επαγγελματιών εκτός από το σοβαρό πρόβλημα της ασθένειάς τους, που τους στερεί τη δυνατότητα εργασίας που έχει ένας υγιής, με την οδηγία αυτή περιθωριοποιείται και η απόγνωση μειώνει ακόμη περισσότερο την αποτελεσματικότητά τους». Και ο κ. Ζορπίδης καταλήγει με το αίτημα να αρθεί αυτή η αδικία προς μεγάλο αριθμό συνανθρώπων μας.

Δείτε επίσης