Δυναμώνει η εποχική γρίπη

Η Ελλάδα έχει εισέλθει σε περίοδο αυξημένης κυκλοφορίας του ιού της γρίπης προειδοποιούν οι επιστήμονες στη χώρα μας, υπογραμμίζοντας ότι το κύμα αναμένεται να κορυφωθεί μέσα στις επόμενες 3-4 εβδομάδες.

Όπως προκύπτει από την τελευταία επιδημιολογική έκθεση του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ) έως και την περασμένη Παρασκευή έξι άνθρωποι συνολικά είχαν χάσει τη ζωή τους μετά από μόλυνση από τον ιό της γρίπης.

Επιπλέον, από την αρχή του έτους έχουν επιβεβαιωθεί 36 σοβαρά κρούσματα εργαστηριακά επιβεβαιωμένης γρίπης, εκ των οποίων τα 34 κρίθηκε πως έπρεπε να νοσηλευτούν άμεσα σε μονάδα εντατικής θεραπείας.

Πρόκειται για 23 άνδρες και 13 γυναίκες με μέση ηλικία 54,9 έτη, εκ των οποίων οι 28 ανήκουν στην ομάδα υψηλού κινδύνου για την οποία συστήνεται εμβολιασμός από την εποχική γρίπη.

Οι ειδικοί του Κέντρου υπενθυμίζουν ότι κατά την περίοδο αυξημένης κυκλοφορίας του ιού της γρίπης συστήνεται η έγκαιρη χορήγηση αντι-ιικών σε ασθενείς με σοβαρή συμπτωματολογία ανεξαρτήτως παραγόντων κινδύνου για επιπλοκές από τη γρίπη, χωρίς να είναι αναγκαία η εργαστηριακή επιβεβαίωση της γρίπης

Δείτε επίσης