16 νεκροί από τον ιό Η7Ν9 της γρίπης των πτηνών

Aκόμη 2 άνθρωποι στην Κίνα πέθαναν από το νέο στέλεχος του ιού της γρίπης των πτηνών ανεβάζοντας στους 16 τον αριθμό των θυμάτων του Η7Ν9 με την κυβέρνηση της χώρας να προειδοποιεί ότι ο αριθμός των κρουσμάτων αυξάνεται ανησυχητικά.

Οι δύο πρόσφατοι θάνατοι προέρχονται από τη Σαγκάη, όπου υπάρχουν και τα περισσότερα από τα 77 συνολικά κρούσματα, τουλάχιστον αυτά που γνωρίζουν ως τώρα οι αρχές καθώς εκτιμούν ότι είναι άγνωστος ο πραγματικός αριθμός των ανθρώπων που έχουν μολυνθεί από αυτή τη νέα μορφή της γρίπης των πτηνών.

«Εξαιτίας του γεγονότος ότι δεν έχει ελεγχθεί η πηγή της μόλυνσης ο αριθμός των κρουσμάτων είναι πολύ πιθανόν να αυξηθεί ραγδαία» επεσήμανε ο γιατρός Ξινχούα από την Επιτροπή Εθνικής Υγείας και Οικογενειακού Προγραμματισμού της Κίνας.

Άγνωστο πως μολύνθηκε το 40%

Ο επικεφαλής των επιστημόνων του Κέντρου Πρόληψης και Ελέγχου, επιδημιολόγος Ζενγκ Γουάνγκ ανακοίνωσε ότι το 40% των θυμάτων δεν είχε καμία επαφή με πουλερικά ή ιστορικό έκθεσης σε αυτά. «Πώς μολύνθηκαν αυτοί οι άνθρωποι; Είναι ένα μυστήριο» δήλωσε ο Γουάνγκ.

Ο πανικός για τη νέα μορφή της γρίπης των πτηνών έχει οδηγήσει πολλούς Κινέζους να σταματήσουν την κατανάλωση όλων των πουλερικών ακόμη και τα κοτόπουλα.

Οι απώλειες των πωλήσεων ανέρχονται μέσα σε δύο εβδομάδες σε περισσότερα από 10 δισ. γουάν, δηλαδή 1,6 δισ. δολάρια.

Δείτε επίσης