Η Αντζελίνα Ζολί υπεβλήθη σε διπλή μαστεκτομή για να προλάβει τον καρκίνο

agelina joli mamaΗ Αντζελίνα Ζολί αποκάλυψε ότι υπεβλήθη σε διπλή μαστεκτομή για να προλάβει τον κίνδυνο να εμφανίσει καρκίνο. Σε άρθρο της με τίτλο «η ιατρική επιλογή μου» που δημοσιεύεται στην εφημερίδα New York Times, η διάσημη Αμερικανίδα ηθοποιός γράφει πως υποβλήθηκε σε  διπλή μαστεκτομή επειδή έχει ένα ελαττωματικό γονίδιο το οποίο αυξάνει τον κίνδυνο να εμφανίσει καρκίνο στις ωοθήκες και τους μαστούς.

H Αντζελίνα Ζολί, 37χρονη μητέρα έξι παιδιών, εξήγησε ότι οι γιατροί εκτιμούσαν ότι διατρέχει 87% κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου του μαστού και 50% κίνδυνο για καρκίνο των ωοθηκών.

Η επέμβαση ξεκίνησε τον περασμένο Φεβρουάριο και ολοκληρώθηκε στα τέλη Απριλίου και τώρα όπως υποστηρίζει η Αντζελίνα Ζολί οι πιθανότητες εμφάνισης καρκίνου μειώθηκαν από το 87 στο 5%. «Νιώθω ενδυναμωμένη από την σκληρή απόφαση που πήρα και η οποία με κάνενα τρόπο δεν υπονομεύει τη θηλυκότητα μου» είπε.

«Ελπίζω πως κάθε γυναίκα που θα το διαβάσει αυτό να καταλάβει ότι έχει επιλογές και θέλω να ενθαρρύνω κυρίως τις γυναίκες με οικογενειακό ιστορικό τέτοιων καρκίνων να αναζητήσουν περισσότερα στοιχεία και πληροφορίες από τους ειδικούς ώστε να κάνουν τη σωστή επιλογή».

Δείτε επίσης