Απόκριες 2014: Eκδηλώσεις στον Δήμο Πειραιά

Αποκριάτικες εκδηλώσεις, που ξεκινούν το Σάββατο 22 Φεβρουαρίου 2014, έχει προγραμματίσει ο δήμος Πειραιά.

Ειδικότερα, στην πλατεία Κανάρη στο Πασαλιμάνι, στις 11:00 θα γίνει ένας ξεχωριστός «Μουσικός Περίπατος» από τη Φιλαρμονική Ορχήστρα του δήμου, ενώ θα υπάρχουν και πολλά φουσκωτά παιχνίδια για τα παιδιά.

Επίσης, την 1η Μαρτίου 2014 στο πάρκο Δηλαβέρη στις 12:30, θα πραγματοποιηθεί συναυλία με το συγκρότημα «WhiteNoiz». Την επομένη, 2 Μαρτίου, στο πάρκο – πρώην στρατόπεδο Παπαδογιωργή θα πραγματοποιηθεί συναυλία από τη Φιλαρμονική Ορχήστρα του δήμου.

Το παραδοσιακό πέταγμα του χαρταετού για μικρούς και μεγάλους, με λαγάνα, σαρακοστιανά και κρασί, θα γίνει την Καθαρά Δευτέρα, 3 Μαρτίου, στην παραλία της Φρεαττύδας. Με σύνθημα του δήμου Πειραιά: «Καθαρά Δευτέρα-Καθαρός Πειραιάς, πετάμε το χαρταετό μας, δεν πετάμε τα σκουπίδια μας!», μικροί και μεγάλοι θα μπορέσουν να γιορτάσουν τα κούλουμα με παραδοσιακό γλέντι που θα ξεκινήσει στις 12:00 με μουσική συναυλία.

Σημειώνεται ότι σε περίπτωση κακοκαιρίας, οι εκδηλώσεις στις 22 Φεβρουαρίου και στις 3 Μαρτίου θα γίνουν στον Δημοτικό Κινηματογράφο «Σινεάκ», δίπλα στο δημαρχείο (πεζόδρομος Καραΐσκου), και οι εκδηλώσεις στις 1 και 2 Μαρτίου, στον πολυχώρο πολιτισμού «Κ. Κωσταράκος» (Θήρας και Μαντινείας), στα Καμίνια.

Δείτε επίσης