Χριστούγεννα 2015 στον Ελληνικό Κόσμο: To παιδικό πρόγραμμα

paidi52Αυτά τα Χριστούγεννα θα βρείτε στον «Ελληνικό Κόσμο» προγράμματα για για παιδιά από 3 έως 5 ετών αλλά και από 5 έως 12 ετών. Το κόστος συμμετοχή είναι προσιτό, 8 ευρώ το παιδί και 4 ευρώ ο ενήλικας (υποχρεωτική η παρουσία του) για 3-5 ετών, και 8,50 ευρώ το παιδί για παιδιά 5-12 ετών.

Σαββατιάτικα οικογενειακά εκπαιδευτικά προγράμματα για παιδιά 3 έως 5 ετών.

5/12/2015

«Ο Τζίκης ο Τζιτζίκης»

Καλοκαίρι, τραγούδι, χορός και ξεγνοιασιά… ή μήπως δεν είναι έτσι; Στο δάσος της Ιμεοχώρας τα Τζιτζίκια έπαψαν να τραγουδούν και να χορεύουν. Ο Τζίκης ο Τζιτζίκης, ένας φοβερός μαέστρος και τενόρος, έχασε τη χορωδία του και ψάχνει να βρει καινούριους φίλους για να τον βοηθήσουν να φέρει πίσω το χορό και το τραγούδι. «Τι λέτε παιδιά, μια και μαζευτήκαμε σήμερα όλοι εδώ, δεν γινόμαστε εμείς η καινούργια χορωδία του Τζίκη Τζιτζίκη;» Για να γίνει αυτό τα παιδιά ζεσταίνουν τις φωνές τους, βάζουν τον ήχο σε τάξη, ανακαλύπτουν τις νότες, γνωρίζουν τα μουσικά όργανα! Με ερέθισμα την ιστορία της χορωδίας των τζιτζικιών, μπαίνουν σε μελωδικά μονοπάτια και ανακαλύπτουν τα μυστικά του κόσμου της μουσικής!

12/12/2015

«Το λιοντάρι και ο ποντικός»

Ο δυνατός και ο αδύναμος, ο μεγάλος και ο μικρός. Δύο ήρωες, τόσο διαφορετικοί, συναντιούνται σε έναν μύθο του Αισώπου και δείχνουν πόσο χρειάζεται ο ένας τον άλλο! Πώς κατάφερε ένας μικρούλης ποντικός να σώσει το δυνατό λιοντάρι; Ακριβώς έτσι, και οι άνθρωποι ανακαλύπτουν τη «δύναμή» τους μέσα από παιχνίδια έκφρασης και ρόλων. Αναζητώντας τη διαφορετικότητα μέσα από έναν μύθο του Αισώπου… Με ερέθισμα την αφήγηση του μύθου, παιδιά και γονείς δημιουργούν και ξεκινούν ένα ταξίδι στον μύθο μέσω της δραματοποίησης. Πώς ένιωθε το λιοντάρι και το ποντίκι στη σπηλιά; Πώς είναι το θυμωμένο λιοντάρι, και τι συμβαίνει όταν αυτό παγιδευτεί;

19/12/2015

«Μια μέρα με το Χουμ και τη Νταν»

Δύο άνθρωποι από κάποια μακρινή εποχή ανοίγουν τη σπηλιά τους και μας υποδέχονται γύρω από τη φωτιά τους. Ακολουθώντας ίχνη, οι μικροί μας φίλοι θα μάθουν μερικά από τα μυστικά τους. Πώς ζούσαν; Τι έτρωγαν; Υλικά, όπως η πέτρα και ο πηλός, θα βοηθήσουν στην ανακάλυψη της καθημερινότητάς τους! Ο Χουμ και η Νταν υποδέχονται τα παιδιά στη καθημερινότητα τους που σήμερα φαντάζει μυθική. Ίχνη ζώων οδηγούν στη σπηλιά τους για να ανακαλύψουν τα ίχνη τους, μία εστία, πέτρες, βραχογραφίες, κοχύλια, εργαλεία, καρπούς ή αλλιώς τον τρόπο με τον οποίο ζούσαν οι άνθρωποι στα προϊστορικά χρόνια!

Γενικές πληροφορίες για τα Σαββατιάτικα Εκπαιδευτικά Προγράμματα»

Για παιδιά 3-5 ετών

Ώρα έναρξης: 11:30

Διάρκεια προγραμμάτων: 70 λεπτά

Κόστος συμμετοχής: 8 ευρώ το παιδί, 4 ευρώ ο ενήλικας (είναι απαραίτητη η συνοδεία ενήλικα)

Είναι απαραίτητη η έγκαιρη δήλωση συμμετοχής στο τηλέφωνο 212 254 0600 σε εργάσιμες ημέρες και ώρες.

Τα προγράμματα πραγματοποιούνται στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος», Πειραιώς 254, Ταύρος.

Διατίθεται δωρεάν χώρος στάθμευσης.

Κυριακάτικα εκπαιδευτικά προγράμματα για παιδιά 5 έως 12 ετών

6/12/2015

«Ζώα …πιστοί φίλοι θεών και ανθρώπων»

Ο σκύλος, το δελφίνι και η κατσίκα έπαιξαν σημαντικό ρόλο στις ιστορίες της μυθολογίας! Ποια ήταν η σχέση τους με τους ανθρώπους και ποια με τους θεούς; Τα παιδιά ερευνούν ιστορίες αληθινής φιλίας! Τι πιστεύουν τα παιδιά για τη φιλία; Μπορεί κανείς να ζήσει χωρίς φίλους; Υπάρχει συνταγή για αληθινή και καλή φιλία; Από τους ήρωες της μυθολογίας και τις σχέσεις τους με μυθικά πλάσματα τα παιδιά τρυπώνουν στα μυστικά των μύθων, αλλά και των σημαντικών σχέσεων που καταγράφηκαν σε αυτούς και έμειναν στην ιστορία!

13/12/2015

«Βουτιά στη Σοκολάτα…»

Ο «Ελληνικός Κόσμος» στήνει το δικό του εργαστήρι ζαχαροπλαστικής και περιμένει τους μικρούς του φίλους για να το γεμίσει με σοκολατένιες δημιουργίες. Αν η ζαχαροπλαστική είναι τέχνη, σίγουρα αναδεικνύεται τις ημέρες των Χριστουγέννων! Το σπίτι πλημμυρίζει μυρωδιές και γεύσεις τόσο από παραδοσιακά γλυκά, όσο και από γλυκά γεμάτα έμπνευση από τους δημιουργούς τους! Τα παιδιά ανακαλύπτουν τις παραδοσιακές λιχουδιές των ημερών και πειραματίζονται με τη σοκολάτα, αλλά και άλλα υλικά σε ένα εργαστήρι με ατμόσφαιρα Χριστουγέννων!

20/12/2015

«Σαπούνι από τα χεράκια μας»

Μοσχομυριστά σαπούνια, φτιαγμένα με μπόλικη φαντασία, θα σκορπίσουν γύρω τους το άρωμα των Χριστουγέννων! Σαπούνια, μυρωδιές, χρώματα και αρώματα! Με ποια τεχνική κατασκευάζεται το σαπούνι; Η ατμόσφαιρα των Χριστουγέννων δίνει έμπνευση στα παιδιά που θα δημιουργήσουν σαπούνια αποκλειστικά για αυτές τις ημέρες, γεμάτα με Χριστουγεννιάτικη όψη και μυρωδιά!

27/12/2015

«Βοηθοί του Άη- Βασίλη…»

Οι μικροί μας φίλοι καλούνται να σηκώσουν τα μανίκια τους, να φέρουν το κέφι και τη φαντασία τους και να βάλουν μπροστά το εργαστήρι παιχνιδιών, δημιουργώντας τα δικά τους παιχνίδια, σαν άλλοι βοηθοί του Άη-Βασίλη! Φέτος, λοιπόν, τα παιδιά θα κάνουν κάτι διαφορετικό. Θα τρυπώσουν σ’ ένα εργαστήρι, σαν κι αυτό του Άη-Βασίλη και όλα μαζί, σαν τα ξωτικά του, θα κατασκευάσουν τα δικά τους χειροποίητα παιχνίδια, για να τα προσφέρουν στα αγαπημένα τους πρόσωπα.

Γενικές πληροφορίες για τα Κυριακάτικα Εκπαιδευτικά Προγράμματα

Για παιδιά 5-12 ετών

Ώρες προσέλευσης: 10:00 και 12:00.

Ώρες έναρξης: 10:30 και 12:30.

Διάρκεια προγραμμάτων: 90 λεπτά.

Κόστος συμμετοχής: 8,50 ευρώ – Είναι απαραίτητη η έγκαιρη δήλωση συμμετοχής στο τηλέφωνο 212 254 0600 σε εργάσιμες ημέρες και ώρες.

Τα προγράμματα πραγματοποιούνται στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος», Πειραιώς 254, Ταύρος.

Διατίθεται δωρεάν χώρος στάθμευσης.

Δείτε επίσης