eHealth Forum Festival: Ανοικτή Έκθεση Τεχνολογίας και Καινοτομίας στην Υγεία

Για πρώτη φορά στις 25 και 26 Οκτωβρίου 2016 ανοίγει ο κόσμος της ηλεκτρονικής υγείας για όλους!

ehealthforum_pr-sep16Η 1η ανοιχτή έκθεση καινοτομίας στην ηλεκτρονική υγεία είναι γεγονός. Στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων – Κτίριο «Μηχανουργείο» θα δείτε και θα χρησιμοποιήσετε καινοτόμα προϊόντα ψηφιακής υγείας και θα μάθετε πώς θα αλλάξει η ζωή σας.

Σαν επισκέπτης του festival θα γνωρίσετε εντελώς δωρεάν και κυριολεκτικά από πρώτο χέρι τα σχετικά με eHealth προϊόντα και υπηρεσίες επιχειρήσεων του χώρου, ερευνητικών κέντρων, startup και spin-off, δοκιμάζοντας στην πράξη προϊόντα και εφαρμογές που θα αλλάξουν τα επόμενα χρόνια την καθημερινότητά μας.

Φέρνουμε την τεχνολογία κυριολεκτικά στα χέρια των πολιτών, καταναλωτών αλλά και ασθενών να βιώσουν το μέλλον μέσα από μια διαδραστική και ενημερωτική έκθεση.

Θα δείτε πρακτικές εφαρμογές μέσα από:

 • Τεχνολογίες Πληροφοριών και Επικοινωνιών
 • Εφαρμογές για Ευεξία – Άσκηση – Διατροφή
 • Ολοκληρωμένη φροντίδα
 • Έξυπνες Συσκευές
 • Ιατροτεχνολογικές Συσκευές
 • Αυτόνομη Διαβίωση
 • Απεικονιστικές Τεχνικές
 • Τεχνητή Νοημοσύνη
 • Internet of Things
 • Ψηφιακή Υγεία
 • Wearables
 • Silver Economy
 • Υγιής Γήρανση
 • Ψυχική Υγεία
 • Αναπηρία
 • Ρομποτική

Eίσοδος ελεύθερη για το κοινό.

Ο «κήπος της καινοτομίας» στην ψηφιακή υγεία 

garden6Περισσότερες από 25 startups από την Ελλάδα και το εξωτερικό θα είναι εκεί, για να δείξουν –μέσα σε ένα πρωτότυπο και απόλυτα ταιριαστό με την περίπτωση περιβάλλον, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό- και να περιγράψουν με τον δικό τους, μοναδικό τρόπο σε πρώτο πρόσωπο, πώς η τεχνολογία μπορεί να συμβάλει στην υγεία και την ευζωία μας.

Από τις πιο σύνθετες ως τις πιο απλές, πάντα χρήσιμες ως και σωτήριες εφαρμογές, όλες θα είναι εκεί για να προσφέρουν λύσεις σε υπάρχοντα προβλήματα ή να προλάβουν, με τη σωστή αναγνώριση των προ-μηνυμάτων, τα χειρότερα. Απτά παραδείγματα, οι εφαρμογές που εστιάζουν στην άνοια (carealia), στη διατήρηση της καλής κατάστασης του χρήστη από πλευράς υγείας (Wover), στη βοήθεια σε επίπεδο οικιακής φροντίδας τόσο για άτομα τρίτης ηλικίας και χρονίως πάσχοντες (bioassist) όσο και για την υγεία των παιδιών, στο πλαίσιο της οικογενειακής ζωής (WellWe-tool). Ξεχωριστή παρουσία σ’ αυτή την κατηγορία και το ρομπότ του ευρωπαϊκού προγράμματος RADIO, που έχει ως στόχο την παροχή υποστήριξης σε άτομα τρίτης ηλικίας για υποβοηθούμενη γήρανση, ώστε να διατηρήσουν την ανεξαρτησία τους για πολύ μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

Θα υπάρχουν, ακόμα, εφαρμογές (όπως η cloud-ema) που βοηθούν τους γιατρούς να αποκτήσουν ταχύτερα και ευκολότερα -με τη βοήθεια της τεχνολογίας- καλύτερη εικόνα για το ιστορικό των ασθενών τους, πλατφόρμες (insybio) που αναγνωρίζουν τα biomarkers του καθενός μας και ανοίγουν το δρόμο στην προσωποποιημένη διατροφή και θεραπευτική αγωγή ή ταιριάζουν ασθένεια με θεραπεία με τη βοήθεια τεχνητής ευφυΐας και big data analytics (Bering), όπως και άλλες (e-nios) που μεταφράζουν τα αποτελέσματα της μελέτης του γονιδιώματoς σε γνώση για τον οργανισμό μας.

Η τεχνολογία μπορεί να δώσει λύσεις σε άτομα με κινητικά προβλήματα (όπως θα αποδείξει η εφαρμογή kinetisense, πραγματοποιώντας ανάλυση σε πραγματικό χρόνο), σε όσα υποφέρουν από διαταραχές στον ύπνο τους (CARESNO) αλλά και σε άτομα με αναπηρίες, για τα οποία υπάρχουν πλέον πολλές δυνατότητες και προτάσεις (SciFY). Εδώ εντάσσεται και η εφαρμογή της Sports Electroceuticals, που αξιοποιεί μικρορεύματα και ηλεκτρομαγνητικά πεδία για την θεραπεία αθλητικών κακώσεων και όχι μόνο…

Δεν λείπουν, επίσης, οι κοινότητες, είτε των ίδιων των γιατρών (AmongDoctors) και των διαιτολόγων/γυμναστών/ειδικών κλινικών (healthyclub) είτε ασθενών (όπως η careacross για καρκινοπαθείς, η diabetesinnovations για τους διαβητικούς και η vitabroad που απευθύνεται σε όσους αναζητούν τη λύση των προβλημάτων τους στον ιατρικό τουρισμό) οι οποίες, πάντα με τη βοήθεια της τεχνολογίας, μπορούν να δικτυώσουν τα μέλη τους, να τα συσπειρώσουν απέναντι στα κοινά προβλήματα και να τους προσφέρουν χρήσιμη πληροφόρηση για πλήθος θεμάτων. Ιδιαίτερη μνεία θα πρέπει να γίνει για την παρουσία στον «κήπο της καινοτομίας» ενός δικτύου ενδυνάμωσης ευπαθών ομάδων (humane), όπου ειδικοί και απλοί πολίτες βοηθούν στην αξιοποίηση των (πολλών) δυνατοτήτων αυτών των ατόμων.

Δική τους κατηγορία, αποτελούν οι πλατφόρμες που αξιοποιούν τις δυνατότητες της κοινωνικής δικτύωσης για την αναδιανομή φαρμάκων (GivMed), την επιλογή και κλείσιμο ραντεβού με γιατρούς στο ιατρείο τους (Doctoranytime) ή για επίσκεψη στο σπίτι (Blueline), τον εντοπισμό και την επικοινωνία με τους καλύτερους γιατρούς παγκοσμίως (WebHippokrates), αλλά και εκείνη για την καλύτερη οργάνωση της πολύτιμης εθελοντικής αιμοδοσίας (Bloode), που μπορεί να σώσει ζωές.

Τέλος, μια κατηγορία από μόνη της, αποτελεί η κοινότητα των χωριών του Πάρνωνα, που κάτω από τη σημαία του «The Meraki People» έχει σαν όνειρο τη δημιουργία του καλύτερου συστήματος υγείας στον κόσμο…

Περισσότερες πληροφορίες και λεπτομέρειες σχετικά με τις startup που συμμετέχουν στο eHealth Forum + festival, τις παρουσιάσεις, τις ομιλίες εκπροσώπων τους, αλλά και την ίδια την εκδήλωση μπορείτε να βρείτε στην επίσημη ιστοσελίδα μας, στη διεύθυνση www.eHealthForum.org.

Δείτε επίσης