3η Διεθνής Συνάντηση Αρχαίου Δράματος στη Σικυώνα

H «Εκδίκηση» είναι το θέμα της 3ης Διεθνούς Συνάντησης Αρχαίου Δράματος που θα πραγματοποιηθεί 24 έως 28 Αυγούστου στη Σικυώνα (Κιάτο), υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση του Θεόδωρου Τερζόπουλου.
Θεατρικές και μουσικές παραστάσεις, αναλόγια, γλυπτική εγκατάσταση, φόρουμ νέων, εργαστήρια, συζητήσεις και συμπόσια είναι τα δρώμενα που περιλαμβάνει το πρόγραμμα της Συνάντησης Αρχαίου Δράματος.Τόποι παρουσίασης είναι οι σταφιδαποθήκες ΑΣΟ, το Κέντρο υγείας Κιάτου, η Βυζαντινή εκκλησία του Αγ. Νικολάου, το αρχαίο θέατρο, το αρχαιολογικό μουσείο και το τουριστικό περίπτερο.

Στο πλαίσιο της 3ης Διεθνούς Συνάντησης Αρχαίου Δράματος, η ελληνικής καταγωγής Λιβανέζα ποιήτρια, συγγραφέας και ζωγράφος, Ετέλ Αντνάν θα παρουσιάσει σε μορφή αναλογίου το έργο της «Ανεκτικότητα», γραμμένο ειδικά για τη Συνάντηση.

Η εικαστικός Καλλιόπη Λεμού θα αναπτύξει τη γλυπτική εγκατάσταση «Esperia», σε επιμέλεια της Μαρίας Μαραγκού, στην οποία συμμετέχουν οι ηθοποιοί Σοφία Χιλλ, Σοφία Μιχοπούλου και Ανέζα Παπαδοπούλου, υπό τη σκηνοθεσία του Θ. Τερζόπουλου.

Ο γερμανικός θίασος International Dreamshot Company θα παρουσιάσει την παράσταση «Η εκδίκηση του Αχιλλέα» του Τζόναθαν Σέι, σε σκηνοθεσία Φράνκ Ράντατζ.

Για πρώτη φορά ο σκηνοθέτης και ηθοποιός Βασίλης Παπαβασιλείου θα παρουσιάσει, σε κείμενο του ίδιου, τον μονόλογο «Μεσονύκτιον», ενώ ο θεατρικός συγγραφέας Μάριος Ποντίκας θα παρουσιάσει σε μορφή αναλογίου το νέο έργο του «Χλιμίντρισμα».

Επίδειξη μεθόδων και εργαστήρια διοργανώνουν ο Ρώσος ηθοποιός, σκηνοθέτης και δάσκαλος του Κέντρου Μέγιερχολντ της Μόσχας, Αλεξέι Λεβίνσκι, ο Πολωνός Γιαροσλάβ Φρέτ, διευθυντής του Ινστιτούτου Γκροτόφσκι και του θεάτρου ZAR, ο Κινέζος καθηγητής παραδοσιακής όπερας της Κεντρικής Ακαδημίας Θεάτρου του Πεκίνου Τσεν Γκανγκ και ο Θεόδωρος Τερζόπουλος.

Επιπλέον, σε σκηνοθεσία Θεόδωρου Τερζόπουλου θα παρουσιασθεί σε νέα εκδοχή ο «Προμηθέας Δεσμώτης» από το θέατρο «Άττις».

Η 3η Διεθνής Συνάντηση Αρχαίου Δράματος θα ολοκληρωθεί με πολιτικό φόρουμ νέων υπό τον τίτλο «Δι-εκδίκηση» και συναυλία στην πλατεία του Κιάτου από το μαθητικό συγκρότημα χιπ χοπ «Ανεπίσημοι».

H συνάντηση πραγματοποιείται σε συνεργασία του δήμου Σικυωνίων και του θεάτρου Άττις.

Δείτε επίσης