Ημερίδα για τη γονιμότητα στι 15-6-2016: Το πρόγραμμα

gonimothta0Η 15η Ιουνίου έχει καθιερωθεί ως Παγκόσμια Ημέρα Γονιμότητας, με πρωτοβουλία της Assisted Conception Taskforce (ACT) και αποτελεί μέρα ενημέρωσης για την υπογονιμότητα των ζευγαριών.

Παγκοσμίως, 90 εκατομμύρια ζευγάρια αντιμετωπίζουν κάποιο πρόβλημα σύλληψης. Ωστόσο, το 85% από τα ζευγάρια αυτά (77 εκατ.), δεν αναζητούν ποτέ βοήθεια. Την ίδια ώρα, από τα 13 εκατομμύρια ζευγάρια που αναζητούν ιατρική βοήθεια, ποσοστό μικρότερο από το 42% θα αρχίσει τελικά θεραπεία. Έτσι, τελικά, από όλα τα ζευγάρια που αντιμετωπίζουν το πρόβλημα, μόνο το 6% έχουν την ιατρική βοήθεια που απαιτείται.

Με στόχο την ενημέρωση του κοινού για το σοβαρό αυτό ζήτημα, το Σωματείο Υποστήριξης Γονιμότητας ΚΥΒΕΛΗ διοργανώνει ανοιχτή ημερίδα με τίτλο:«Παγκόσμια Ημέρα Γονιμότητας 2016: Ελπίδα για μια νέα Ζωή». Η ημερίδα θα διεξαχθεί το Σάββατο 11 Ιουνίου στις 10:00π.μ., στο Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών (Βασ. Κωνσταντίνου 48, 116 35 Αθήνα, Αίθουσα «Λεωνίδας Ζέρβας»).

Η εκδήλωση αποσκοπεί να καλύψει ένα ευρύ φάσμα θεμάτων που άπτονται στους τομείς της διατροφής, ουρολογίας, εξωσωματικής γονιμοποίησης, γενετικής, κοινωνιολογίας και νομοθετικού πλαισίου.

Προσφέρεται δωρεάν parking.

Το πρόγραμμα έχει ως εξής:

Πρόγραμμα-Ενημερωτικής-Ημερίδας

Δείτε επίσης