Κτηνίατρος εμφανιζόταν ως γιατρός και είχε ιατρεία σε Πάτρα και Σπάρτη

Στο φως της δημοσιότητας ήρθε μία περίεργη υπόθεση με πρωταγωνιστή κτηνίατρο (Ε.Γ.) ο οποίος είχε καταφέρει να εργάζεται ως ιατρός στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο. Η υπόθεση αυτή είναι από το 2016 αλλά μόλις ήρθε στη δημοσιότητα από δημοσίευμα της «Eφημερίδας των Συντακτών».

Ήταν κτηνίατρος και διατροφολόγος, αλλά παρίστανε τον γιατρό εμφανίζοντας πλαστό πτυχίο. Υπηρετούσε στο 401, διατηρούσε ιατρείο, συνταγογραφούσε και έδινε διαλέξεις. Όταν αποκαλύφθηκε η απάτη, κάθισε στο εδώλιο και τιμωρήθηκε με ενάμιση χρόνο φυλακή, ποινή που ίσως μειωθεί κατά την εκδίκαση της έφεσης που άσκησε. Σύμφωνα με την «Eφημερίδα των Συντακτών», ο κτηνίατρος είχε γίνει διευθυντής στο διαιτολογικό τμήμα του 401 ΓΣΝΑ, θέση στην οποία παρέμενε επί τριετία, ενώ είχε ανοίξει και δύο ιατρεία, ένα στην Πάτρα και ένα στη Σπάρτη.

Και όλα αυτά χάρη σε πλαστό πτυχίο το οποίο είχε προσκομίσει. Ο υποτιθέμενος γιατρός καταδικάστηκε σε 18 μήνες φυλάκιση έπειτα από καταγγελία σε βάρος του.

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας, ο κτηνίατρος αυτήν την περίοδο σπουδάζει στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών προκειμένου να πάρει κανονικό πτυχίο.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της εφημερίδας ήταν ήταν εγγεγραμμένος στον Ιατρικό Σύλλογο της Πάτρας από το 2011, ενώ είναι χαρακτηριστικό πως την άδεια άσκησης επαγγέλματος την πήρε από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας. Στην Πάτρα, δεν έμεινε για πολύ ως μέλος του τοπικού ιατρικού συλλόγου, ζήτησε τη διαγραφή του και στη συνέχεια έκανε αίτημα να ενταχθεί στον Ιατρικό Σύλλογο Λακωνίας. Μάλιστα, υπάρχουν έγγραφα με τα οποία απευθύνεται στον ιατρικό σύλλογο, υπογράφοντας ως στρατιωτικός γιατρός.

Στο μεσοδιάστημα είχαν πυκνώσει οι μουρμούρες μέσα στο 401 ΓΣΝΑ από γιατρούς που γνώριζαν πως ο Ε.Γ. δεν έχει πτυχίο ιατρικής. Έτσι ακολούθησαν οι σχετικές καταγγελίες και ξεκίνησε μια ένορκη διοικητική εξέταση.

Σττο νοσοκομείο αναφέρει η «Εφ.Συν.» αρκετοί ήταν εκείνοι που στους διαδρόμους του 401 ΓΣΝΑ διακωμωδούσαν την κατάσταση λέγοντας πως έχουν την τύχη να εργάζονται με έναν «συνάδελφο», ο οποίος ήταν ταυτόχρονα κτηνίατρος, γιατρός και διατροφολόγος. Παράλληλα, υπήρχαν αιχμές και ως προς τη διοίκηση του Υγειονομικού του Στρατού, διότι δεν είχε ελέγξει, ως όφειλε, τους τίτλους του αξιωματικού.

Όπως αποδείχτηκε από την έρευνα της στρατιωτικής Δικαιοσύνης, το πτυχίο Ιατρικής το οποίο προσκόμιζε ο εν λόγω αξιωματικός, με ημερομηνία έκδοσης 26 Νοεμβρίου 2007 και βαθμό «Λίαν Καλώς – Επτά» ήταν πλαστό και δεν είχε εκδοθεί από την Ιατρική Σχολή του ΑΠΘ. Με έγγραφό του στις 27 Φεβρουαρίου 2016 το ΑΠΘ ενημέρωνε την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας πως το εν λόγω πιστοποιητικό αποφοίτησης «δεν έχει εκδοθεί ποτέ από την εν λόγω σχολή», με αποτέλεσμα η περιφέρεια να καλέσει τον «γιατρό» να επιστρέψει την άδεια άσκησης επαγγέλματος σε αυτήν. Την απόφαση αυτή η περιφέρεια την κοινοποιούσε τόσο στον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο, όπως επίσης και σε όλους τους ιατρικούς συλλόγους της χώρας.

Μετά την απόφαση του στρατοδικείου ο Ε.Γ. έχει πάψει να δηλώνει γιατρός, τουλάχιστον στον ιστότοπο που διατηρεί και εμφανίζεται ως «κλινικός διαιτολόγος». Δηλώνει πως έχει αντιμετωπίσει περισσότερα από 3.600 περιστατικά στην καριέρα του, ωστόσο αξίζει να σημειωθεί ότι ορισμένες από τις μεθόδους αντιμετώπισης που περιγράφει, δεν γίνονται ούτε από διατροφολόγο ούτε από κτηνίατρο, αλλά από καταρτισμένο ιατρικό προσωπικό.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, κύκλοι του υπουργείου Εθνικής Άμυνας εκτιμούν ότι σε τέτοιες περιπτώσεις, η απόταξη από τον Στρατό είναι δεδομένη, ανεξαρτήτως του αν θα μειωθεί ή όχι η ποινή στο εφετείο.

Δείτε επίσης