Αγωνία για την αναστολή των χειρουργείων στα νοσοκομεία και τις κλινικές λόγω κορωνοϊού

Μεγάλο πρόβλημα έχει δημιουργήσει σε χιλιάδες πολίτες η απόφαση του υπουργείου Υγείας, λόγω κορωνοϊού, να αναβάλλει επ’ αόριστον όλα τα τακτικά προγραμματισμένα χειρουργεία και τα ραντεβού τόσο στο Δημόσιο όσο και στον ιδιωτικό τομέα υγείας. Να σημειωθεί ότι την τελευταία εβδομάδα έχει μειωθεί κατά 70% ο τζίρος των μεγάλων ιδιωτικών νοσοκομείων -η αναστολή των χειρουργείων έγινε από τις 20 Μαρτίου 2020.

Δεν είναι λίγοι οι πολίτες εκείνοι που αγανακτισμένοι για την απόφαση η οποία τους φέρνει πίσω και έχει άμεση επίπτωση στην ποιότητα της ζωής τους, ζητούν μέσω του τύπου από τον υπουργό Υγείας να μεριμνήσει ώστε να επιλυθεί το πρόβλημα αυτό.

Και δε μιλάμε για απλές επεμβάσεις, αλλά σοβαρές όπως καρδιοχειρουργικές, ορθοπαιδικές κλπ.

Η απόφαση ελήφθη όπως λέει το υπουργείο Υγείας για την προφύλαξη των ασθενών αλλά και του ιατρικού προσωπικού από τη μετάδοση του ιού. Πράγμα που μπορεί να συμβεί και στα έκτακτα χειρουργεία που εκτελούνται κανονικά.

Η αγωνία των πολιτών είναι μεγάλη και όσο περνάνε οι μέρες επιτείνεται από το γεγονός ότι τα χειρουργεία που ακυρώνονται είναι χιλιάδες, που σημαίνει ότι η αναμονή μπορεί να πάρει πολλούς μήνες μετά την άρση των μέτρων.

Να σημειωθεί ότι από την αναστολή των χειρουργείων έχει εξαιρεθεί το Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο.

Δείτε επίσης