Κίνδυνος για τα μάτια από την υπέρμετρη χρήση smartphones και tablets

smartphonesΑυξημένο κίνδυνο για προβλήματα στα μάτια αντιμετωπίζουν τα άτομα που κάνουν υπερβολική χρήση «έξυπνων» κινητών τηλεφώνων (smartphones) και τάμπλετς, σύμφωνα με Βρετανούς οπτικούς.

«Το φως που εκπέμπουν οι έξυπνες συσκευές είναι τοξικό για το πίσω μέρος των ματιών» δηλώνει ο οπτικός Άντι Χέπγουορθ. «Σε βάθος χρόνου, μπορεί να προκαλέσει βλάβες στα μάτια. Το γεγονός ότι οι χρήστες έξυπνων συσκευών δεν ανοιγοκλείνουν τα μάτια τους συχνά σε συνδυασμό με το ότι φέρνουν τη συσκευή πολύ κοντά στο πρόσωπό τους, κουράζει τα μάτια», προσθέτει ο ίδιος.

Τσεκάρουν τα smartphones 32 φορές την ημέρα

Πρόσφατη επιστημονική έρευνα στη Βρετανία, στην οποία συμμετείχαν περισσότεροι από 2.000 άτομα κάτω των 25 ετών, έδειξε ότι οι νέοι «τσεκάρουν» το «έξυπνο» κινητό τηλέφωνο κατά μέσο όρο 32 φορές την ημέρα.

Την έρευνα διεξήγαγε ομάδα ανεξάρτητων οπτικών, σύμφωνα με τους οποίους, ένας νέος άνθρωπος περνάει περίπου 7 ώρες την ημέρα μπροστά από μια οθόνη (smartphone, tablet ή και επίπεδης τηλεόρασης τελευταίας τεχνολογίας).

Στοιχεία της μελέτης δείχνουν ότι το 43% των ατόμων έως 25 ετών αισθάνονται πίεση και άγχος όταν δεν έχουν πρόσβαση στο «έξυπνο» κινητό τους τηλέφωνο.

Η οπτικός Αμάντα Σέιντ συμβουλεύει: «Κάντε συχνά εξετάσεις στα μάτια σας και παράλληλα μεγάλα διαλείμματα καθώς χρησιμοποιείται έξυπνες συσκευές και υπολογιστές».

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

Δείτε επίσης