Σύγκρουση Πολάκη – Βορίδη στη Βουλή με φόντο το ΚΕΕΛΠΝΟ

Νέα σύγκρουση μεταξύ του βουλευτή της ΝΔ και πρώην υπουργού Υγείας Μάκη Βορίδη και του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη έλαβε χώρα χθες στην Ολομέλεια της Βουλής κατά τη συζήτηση επί του πολυνομοσχεδίου της κυβέρνησης.

Στην διαμάχη, η οποία επεκτάθηκε και στο πολιτικό παρελθόν των δύο ανδρών, κεντρική θέση είχε το ΚΕΕΛΠΝΟ.

Ο αναπληρωτής υπουργός τόνισε ότι στο θέμα του ΚΕΕΛΠΝΟ «βγαίνουν πολλά στη φόρα», ενώ πρόσθεσε ότι ο κ. Βορίδης είχε για μισό χρόνο την εποπτεία του ΚΕΕΛΠΝΟ και σύμφωνα με έκθεση του ΓΛΚ για το 2014 φαίνεται ότι το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων έδωσε 5.868.309,17 ευρώ ως έξοδα επικοινωνιακής δαπάνης σε καμιά τριανταριά άγνωστα ΜΜΕ και sites.

Ο κ. Πολάκης έκανε λόγο και για την υπόθεση του νοσοκομείου «Ερρίκος Ντυνάν», για το οποίο, όπως δήλωσε, ο Μάκης Βορίδης είχε νομοθετήσει «να περάσει σε μία νύχτα στην Τράπεζα Πειραιώς».

Απαντώντας ο βουλευτής της ΝΔ είπε ότι νομοθέτησε αποκλειστικά για ένα εδικό ζήτημα που συνδεόταν με τον πλειστηριασμό, ώστε να μείνει ανοιχτό το Ερρίκος Ντυνάν και αυτό δεν έχει σχέση με τον Ανδρέα Μαρτίνη και τα κακουργήματά του. Όσο για το ΚΕΕΛΠΝΟ και τη διαφήμιση σε ΜΜΕ, ο κ. Βορίδης απάντησε: «Αν διαπιστώσετε ότι υπάρχει παραβίαση της νομοθεσίας τότε να καταλογίσετε και την ευθύνη στα όργανα. Οι καταχωρήσεις οι διαφημιστικές είναι προφανές ότι γίνονται. Το τζάμπα είναι εκτός ωρών που βλέπει ο κόσμος τηλεόραση. Άρα οι υπεύθυνοι είναι οι αρμόδιοι του ΚΕΕΚΠΝΟ. Εποπτεία γενική έχει ο υπουργός».

Δείτε επίσης