Επώδυνη δισκοκήλη; Η δισκοπλαστική με discogel είναι η λύση

Η σπονδυλική στήλη είναι η σειρά οστών που στηρίζει ολόκληρο το σώμα μας και υποστηρίζει την στάση μας αλλά και τις κινήσεις των άκρων. Έτσι οποιαδήποτε πάθηση την επηρεάζει μπορεί να αποδειχθεί ιδιαίτερα επώδυνη και ενοχλητική αλλά και να επιδεινώσει σημαντικά την ποιότητα της ζωής μας.

diskokhlh operationΣε αυτές τις παθήσεις συγκαταλέγεται και η δισκοκήλη, μία συχνή πάθηση που επηρεάζει τους μεσοσπονδύλιους δίσκους. Οι μεσοσπονδύλιοι δίσκοι είναι μαλακοί δακτύλιοι με ινώδες περίβλημα και μαλακό πηκτοειδή πυρήνα, που λειτουργούν σαν μαξιλαράκια και απορροφούν τους κραδασμούς ανάμεσα στα οστά, αποτρέποντας ταυτόχρονα τη φθορά τους.

Ωστόσο υπάρχουν φορές που ο πηκτοειδής πυρήνας προβάλει έξω από το ινώδες περίβλημα του δίσκου, αναιρώντας ουσιαστικά το ρόλο του ως «φυσικού αμορτισέρ» και δημιουργώντας σοβαρή ενόχληση και πόνο στον ασθενή. Αυτό συμβαίνει συνήθως λόγω ηλικίας, κακής στάσης ή ανθυγιεινού τρόπου ζωής.

Σε αυτή την περίπτωση μπορούμε να μιλάμε για δισκοκήλη και απαιτείται άμεση αντιμετώπιση της από έναν εξειδικευμένο γιατρό. Ενώ στο παρελθόν η διαδικασία αυτή γινόταν με ανοικτή επέμβαση, πλέον η ιατρική έχει προχωρήσει αρκετά και η ιδανική θεραπεία για την δισκοκήλη είναι η δισκοπλαστική με discogel, ένα πρωτοποριακό υλικό με θαυματουργά αποτελέσματα για τέτοιες παθήσεις.

Αυτή η ελάχιστα επεμβατική μέθοδος έγκειται στην ενέσιμη χορήγηση του discogel μέσα στον μεσοσπονδύλιο δίσκο που πάσχει. Η ειδική γέλη προσκολλάται στον πηκτοειδή πυρήνα και καθώς «στεγνώνει» τον τραβάει ξανά στο εσωτερικό του μεσοσπονδύλιου δίσκου αντιμετωπίζοντας οριστικά την δισκοκήλη.

Η δισκοπλαστική με τη χρήση discogel είναι εξαιρετικά αποτελεσματική και μάλιστα αποτελεί πλέον την κορυφαία προτιμώμενη μέθοδο αντιμετώπισης της δισκοκήλης σε ασθενείς κάθε ηλικίας.

Δείτε επίσης