Αστείρευτες οι σεξουαλικές φαντασιώσεις των γυναικών

Είτε οι γυναίκες έχουν σεξουαλικές αστείρευτες φαντασιώσεις, είτε οι άνδρες δεν είναι απόλυτα ειλικρινείς ως προς το πόσο συχνά φαντασιώνονται.

Μια ισπανική μελέτη έδειξε ότι τα πρωτεία στις σεξουαλικές φαντασιώσειςέχουν οι γυναίκες. Τα ευρήματα έρχονται από τους ειδικούς του Πανεπιστημίου της Γρανάδα και σύμφωνα με αυτά, οι γυναίκες φαντασιώνονται ερωτικά σενάρια πιο συχνά από ότι οι άνδρες. «Συγκριτικά με τις ανδρικές, οι γυναικείες φαντασιώσεις είναι πολύ περισσότερες» εξηγεί η επικεφαλής της μελέτης δρ Νιέβες Μογιάνο Μουνιόθ.

Φαντασιώσεις

Στη μελέτη έλαβαν μέρος 2.250 Ισπανοί, οι οποίοι κατά τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο, βρίσκονταν σε σχέση για τουλάχιστον έξι μήνες. Οι εθελοντές ερωτήθηκαν για την συχνότητα και τον χαρακτήρα των φαντασιώσεων.

Βάσει των αποτελεσμάτων, που δημοσιεύονται στο επιστημονικό έντυπο «Anales de Psicologia», σχεδόν όλοι οι συμμετέχοντες δήλωσαν ότι κάποια στιγμή της ζωής τους είχαν πλάσει στο μυαλό τους ευχάριστα ερωτικά σενάρια, ενώ το 80% δήλωσε ότι κάποια στιγμή είχε φανταστεί μια όχι και τόσο ευχάριστη ιστορία.

Οι ερευνητές είδαν ότι κατά μέσο όρο οι «πικάντικες» σκέψεις ανδρών και γυναικών δεν εμφάνιζαν ιδιαίτερες διαφορές, ωστόσο παρατήρησαν λεπτές διαφοροποιήσεις ως προς τη δομή των σεναρίων.

Παρά το γεγονός ότι χρονικά οι άνδρες σκέφτονταν την ερωτική πολύ περισσότερο, οι γυναίκες δήλωναν ότι απολάμβαναν φαντασιώσεις συχνότερα από εκείνους.

Οι άνδρες, σύμφωνα με τους ειδικούς, παραδέχονταν ότι έφτιαχναν ιστορίες με «πειραματικές» περιπτύξεις (πολλαπλοί παρτενέρ, ανταλλαγή συντρόφων, όργια κτλ.), ωστόσο οι περισσότεροι δήλωναν ότι έκαναν τέτοιες σκέψεις μια φορά τον χρόνο ή κάποια στιγμή στη ζωή τους.

«Στην πραγματικότητα, οι άνδρες και οι γυναίκες πλάθουν παρόμοιες φαντασιώσεις. Το μοτίβο των εξεζητημένων φαντασιώσεων είναι πολύ πιο σπάνιο και μπορεί μάλιστα να συμβεί και 1-2 φορές σε ολόκληρη τη ζωή κάποιου» αναφέρει η δρ Μουνιόθ.

Βάσει των αποτελεσμάτων, στην κατηγορία των λιγότερο ευχάριστων φαντασιώσεων οι γυναίκες κατέταξαν εκείνες που τις τοποθετούσαν σε ρόλο υποταγής.

Στόχος των επιστημόνων μέσα από την συγκεκριμένη ερευνητική προσπάθεια ήταν να δουν κατά πόσο οι δυσάρεστες φαντασιώσεις μπορούν να βλάψουν την ανάπτυξη μιας υγιούς συμπεριφοράς. Αυτό που φάνηκε σε γενικές γραμμές ήταν ότι το να φαντασιώνεται κανείς τονώνει τη σεξουαλική του ζωή με διάφορους τρόπους, π.χ. ενισχύοντας την επιθυμία ή τη διέγερση.

Για τον λόγο αυτόν, οι ισπανοί ερευνητές συνιστούν στους ψυχολόγους να μην επικεντρώνονται μόνο στο αν κάποιος έχει φαντασιώσεις ή όχι, αλλά να διερευνούν και τη στάση που έχει απέναντι στις πιπεράτες ιστορίες.

Δείτε επίσης