Το θεατρικό “Κουτί της Πανδώρας” για παιδιά στο Τριανόν

«Το Κουτί της Πανδώρας», ένα συναρπαστικό ταξίδι από τις απαρχές του κόσμου έως τη γέννηση της Ελπίδας, γεμάτο δράση, χιούμορ και συγκίνηση, υπόσχεται ο Θίασος Ηλία Καρελλά στο ανακαινισμένο κινηματοθέατρο Τριανόν από την Κυριακή 6 Νοεμβρίου.

Ηθοποιοί και μουσικοί παίζουν ζωντανά σκοπούς και τραγούδια από όλη την Ελλάδα με παραδοσιακά όργανα (λαούτο, νέι, βιολί, ούτι, νταούλι, τουμπελέκι), ενώ συναντούν φιγούρες και κούκλες ανθρωπίνων διαστάσεων με φόντο ένα ευρηματικό σκηνικό.

Ο μύθος της Πανδώρας, μία από τις πιο αγαπημένες, αλλά και επίκαιρες ιστορίες της ελληνικής μυθολογίας, ζωντανεύει σε μια παράσταση που συνδυάζει το παραδοσιακό στοιχείο με τη σύγχρονη αισθητική, δημιουργώντας μαγικές εικόνες για θεατές κάθε ηλικίας.

Τους ρόλους του έργου ερμηνεύουν οι Κωνσταντίνα Γκόρου, Κάτια Ζαρκάδα, Έκτορας Κυριάκου, Φάνης Παυλόπουλος και Χρήστος Σύγγελος. Το κείμενο είναι του Ηλία Καρελλά και της Αλεξάνδρας Λιακοπούλου, ενώ η σκηνοθεσία, η μουσική επιμέλεια, οι φωτισμοί, η σκηνογραφία και οι φιγούρες Θεάτρου Σκιών του Ηλία Καρελλά.

Ο Θίασος Ηλία Καρελλά ιδρύθηκε το 1996 και από τότε διανύει μία αδιάλειπτη πορεία στον χώρο του θεάτρου σκιών και του παιδικού θεάτρου. Από το 2002 δημιουργεί μαγικά πολυθεάματα για παιδιά, που συνδυάζουν επί σκηνής την παρουσία του ηθοποιού, τη σκιά, την κούκλα, τη μάσκα και τη ζωντανή μουσική.

Έχουν δοθεί, μεταξύ άλλων, οι παραστάσεις “Αργοναύτες”, “Ερωτόκριτος”, “Στα ίχνη των Σκιών”, “Σκιοταξιδεύοντας”, “Σκιών Ιστορίες”, “Όρνιθες”,”Η μαγεία των Σκιών”, “Θησέας και Μινώταυρος”, “Πλούτος”, “Το Μαγικό Μπουκάλι”.

Ο Θίασος, από την ίδρυσή του, έχει ενσωματώσει στη δράση του το πρόγραμμα κοινωνικής ευθύνης, στηρίζοντας συνανθρώπους μας που βρίσκονται σε ανάγκη. Συγκεκριμένα, έχει υποστηρίξει φιλανθρωπικούς σκοπούς όπως, το Χαμόγελο του Παιδιού, Φλόγα, Παιδικά Χωριά SOS, Ερυθρός Σταυρός, έχει δε τεθεί υπό την αιγίδα του υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού, του Πολιτισμικού Οργανισμού του δήμου Αθηναίων και της UNESCO νομού Πειραιώς και Νήσων.

Για τη σεζόν 2011-2012 ο Θίασος Ηλία Καρελλά με την παράσταση “Το κουτί της Πανδώρας” στηρίζει το έργο της Διεύθυνσης Νεότητας του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.

Info: Παραστάσεις κάθε Κυριακή στις 11:30 το πρωί, από τις 6 Νοεμβρίου 2011 (πρεμιέρα) έως τις 8 Απριλίου 2012. Πληροφορίες στην ιστοσελίδα www.thiasoskarella.weebly.com και στο Κινηματοθέατρο Τριανόν (Κοδριγκτώνος 21, τηλέφωνα κρατήσεων 210 7777104 & 210 7777124).

Δείτε επίσης