Παύλος Πολάκης: Νέος διαγωνισμός για 96 ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ

Αμαρτωλή χαρακτήρισε την πρόσφατη ιστορία του ΕΚΑΒ ο Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης, κατά τη διάρκεια της τελετής παράδοσης των 14 ασθενοφόρων του ΕΚΑΒ στην Κοζάνη.

Ο κ. Πολάκης αναφέρθηκε στον διαγωνισμό για τα ασθενοφόρα, που ξεκίνησε το 2007, αλλά στη συνέχεια μπλοκαρίστηκε για τέσσερα χρόνια, ενώ ακολούθησαν τρεις αλλαγές στις διοικήσεις του ΕΚΑΒ. σε σχέση με τις πολιτικές ηγεσίες.

Όπως ανέφερε, οι καθυστερήσεις έγιναν γιατί οι εμπλεκόμενοι «δεν τα έβρισκαν στην μίζα». Ανέφερε ότι κατά τη θητεία της παρούσας κυβέρνησης, συντομεύθηκε η διαδικασία ελέγχου στο Ελεγκτικό Συνέδριο από έξι μήνες σε δεκαπέντε ημέρες και έτσι η κυβέρνηση κατάφερε να προμηθευτεί τα ασθενοφόρα.

Επεσήμανε ότι τα ασθενοφόρα κόστισαν στο ελληνικό Δημόσιο 48.000 ευρώ έκαστο, ενώ για τα 96 ασθενοφόρα που υπολείπονται, προβλεπόταν για το καθένα να καταβληθούν 63.000 ευρώ και πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση αρνήθηκε να πληρώσει για το ίδιο προϊόν περισσότερα χρήματα και έτσι θα γίνει νέος διαγωνισμός για την προμήθεια των υπόλοιπων ασθενοφόρων.

Δείτε επίσης