Οι δαπάνες για αντικαρκινικά φάρμακα θα φτάσουν τα 150 δισ. δολ. το 2020

farmaka karkinsoΤα κρούσματα καρκίνου αυξάνονται, το ίδιο και η χορήγηση φαρμάκων. Σύμφωνα με έκθεση της IMS Health Holdings, οι δαπάνες για φάρμακα κατά του καρκίνου αναμένεται να φτάσουν τα 150 δισεκατομμύρια δολάρια ετησίως μέχρι το 2020, από 107 δισ. δολάρια που ήταν το 2015.

Η έρευνα υποστηρίζει ότι αύξηση των δαπανών θα προέλθει από τα ακριβότερα και πιο εξελιγμένα φάρμακα τα οποία έχουν ήδη ξεκινήσει να εμφανίζονται στην αγορά και βοηθούν το ανοσοποιητικό σύστημα του ασθενή να εξουθενώσουν τους όγκους.

Τα στοιχεία βασίζονται στις τιμές καταλόγου των φαρμάκων, τα οποία αποκλείουν τις εκπτώσεις και τις επιστροφές, και περιλαμβάνουν επίσης φάρμακα υγειονομικής υποστήριξης για την αντιμετώπιση των παρενεργειών, όπως ναυτία και αναιμία που σχετίζεται με πολλές θεραπείες, ιδιαίτερα χημειοθεραπείες. Είναι χαρακτηριστικό, σύμφωνα με την έρευνα, ότι την τελευταία πενταετία 70 νέες θεραπείες κατά του καρκίνου έχουν δημιουργηθεί για 20 διαφορετικούς τύπους όγκων.

Σύμφωνα με την έρευνα, το τοπίο όσον αφορά τα συγκεκριμένα σκευάσματα μετασχηματίζεται και είναι ενθαρρυντικό ότι δημιουργούνται νέα φάρμακα που στο ανοσοποιητικό σύστημα των ασθενών αντιμετωπίζουν καλύτερα τον καρκίνο- και μάλιστα με πρωτοφανή ποσοστά επιβίωσης για μερικά από τα πιο θανατηφόρα είδη, όπως είναι το προχωρημένο μελάνωμα ή ο (προχωρημένος) καρκίνος του πνεύμονα.

 

Δείτε επίσης