Ανδρέας Μαρτίνης: Όλοι ζητούσαν ρουσφέτια

Όλοι οι πρώην πρωθυπουργοί εκτός των κκ Καραμανλή και Τσίπρα και σχεδόν όλοι οι υπουργοί Υγείας ζητούσαν ρουσφέτια και επέβαλαν ημετέρους ανέφερε μεταξύ άλλων χθες στην δεύτερη κατάθεση του στην εξεταστική επιτροπή για τα σκάνδαλα στην Υγεία, ο πρώην πρόεδρος του «Ερρίκος Ντυνάν», Ανδρέας Μαρτίνης.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι τα πάντα είναι καταγεγραμμένα σε ατζέντα που βρίσκεται στην κατοχή της γραμματέως του, ενώ κατήγγειλε για ακόμα μια φορά μεθοδεύσεις πρώην πολιτικών προσώπων που οδήγησαν στη απαξίωση του ιδρύματος.

O πρόεδρος της Εξεταστικής Επιτροπής Αντώνης Μπαλωμενάκης, δήλωσε ότι το cd με τα 17.000 ονόματα των ατόμων που νοσηλεύθηκαν δωρεάν ή με γενναία έκπτωση στα νοσήλεια, μετά από πολιτικές παρεμβάσεις, βρίσκεται στην Οικονομική Αστυνομία για έρευνα, ενώ αναμένεται να δοθεί και στην εξεταστική επιτροπή.

Ένταση δημιουργήθηκε όταν η βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Εύη Χριστοφιλοπουλου, κατηγόρησε την κυβέρνηση για «επικοινωνιακό σόου», κάνοντας λόγο για μεθοδεύσεις από την πλευρά της κυβέρνησης και αφήνοντας αιχμές για την αξιοπιστία του μάρτυρα.

Ο κ. Μπαλωμενάκης, ανέφερε ότι τα δύο επόμενα θέματα με τα οποία θα ασχοληθεί η Επιτροπή, αφορούν τις υπερτιμολογήσεις αρθροσκοπήσεων από τον Μάριο Σαλμά, καθώς και εργοστάσιο πλασματοποίησης αίματος πλήρως εξοπλισμένο που όμως δεν λειτούργησε ποτέ.

Στην ερώτηση δε «γιατί αυτά που καταγγέλλει τώρα δεν τα κατήγγειλε τότε» απάντησε: «Αν δεν περνούσα την πόρτα των φυλακών θα νόμιζαν ότι τα έλεγα για αντάλλαγμα για να μην μπω φυλακή. Τα λέω αυτά γιατί υπάρχει δικαστικό σκάνδαλο. Είμαι ο μόνος «δολοφόνος» Έλληνας που με αναπηρία 67% δεν έχω αποφυλακιστεί. Δεν ζητώ ρουσφέτι, αλλά ζητώ να εφαρμοστεί ο νόμος και όχι να καταργείται ο νόμος μόνο για μένα».

Σε άλλο σημείο της κατάθεσής του, ερωτώμενος από τον εκπρόσωπο του Ποταμιού «αν για τις νοσηλείες ζητούσαν κάποιοι ασθενείς ευνοϊκή μεταχείριση» ο κ. Μαρτίνης απήντησε ότι «αν δεν το έκανε ήταν σαν να πυροβολούσε τη μισή Βουλή».

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Αννέτα Καββαδία απευθυνόμενη προς τον Ανδρέα Μαρτίνη επισήμανε ότι «σε όλες του τις τοποθετήσεις αναφέρεται στις κοινωνικές του σχέσεις με πρόσωπα της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ» και υποστήριξε ότι ως εκ τούτου, «ο Μαρτίνης ήταν προνομιακός συνομιλητής του τότε πολιτικού συστήματος». Επίσης αναφέρθηκε και στη ρήση του κ. Μαρτίνη «ότι ο Αντώνης Σαμαράς ζήτησε τα λιγότερα ρουσφέτια» και ζήτησε από τον πρώην πρόεδρο του «Ερρίκος Ντυνάν» να ονοματίσει ποιοι είναι οι πολιτικοί που του ζητούσαν συγκεκριμένα ρουσφέτια διορισμών και νοσηλίων.

Ο Ανδρέας Μαρτίνης απάντησε να ζητήσει η Επιτροπή το ημερολόγιο της τότε γραμματέως του Ειρήνη Δαγκωνάκη «(εάν δεν το έχουν πάρει αυτοί που διόρισε ο Άδωνις Γεωργιάδης), όπου εκεί είναι γραμμένα» και αρνήθηκε να πει ονόματα, λέγοντας ότι «δεν μπορεί να πει επιλεκτικά ονόματα».

Ωστόσο διευκρίνισε ότι «όλοι οι πρώην πρωθυπουργοί πλην Καραμανλή και Τσίπρα είχαν ζητήσει ρουσφέτια με λιγότερα του Αντώνη Σαμαρά που ζητούσε θεσμικά προς όφελος της Πύλου, ενώ πρόσθεσε ότι «όλοι οι πρώην υπουργοί Υγείας του ζητούσαν ρουσφέτια».

Δείτε επίσης