Ποιους γιατρούς επισκέπτονται οι Έλληνες και τι εξετάσεις κάνουν

giatros asthenis 4Ενδιαφέρον παρουσιάζουν τα στοιχεία που συγκέντρωσε το www.doctoranytime.gr για το ποιους γιατρούς επισκέπτονται οι Έλληνες και ποιες εξετάσεις κάνουν.

Στην κορυφή των ιατρικών ειδικοτήτων με τα μεγαλύτερο αριθμό ραντεβού βρίσκονται οι ειδικότητες του γυναικολόγου (26%) και του δερματολόγου (18%). Ακολουθούν οι παθολόγοι (16%), οι οφθαλμίατροι (15%), οι ΩΡΛ (13%) και οι καρδιολόγοι (12%).

Οι αιματολογικές εξετάσεις και οι αξονικές τομογραφίες «φιγουράρουν» πρώτες στην λίστα των δημοφιλών εξετάσεων που πραγματοποιούν οι Έλληνες σε 50 διαγνωστικά κέντρα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Οι Έλληνες φαίνεται ότι αποφασίζουν να πάνε στο γιατρό στο ξεκίνημα κάθε εβδομάδας, καθώς τη Δευτέρα κλείνονται τα περισσότερα ραντεβού. Οι γυναίκες έχουν πιο «στενή» σχέση με τους γιατρούς, καθώς κλείνουν περισσότερα ραντεβού σε σχέση με τους άντρες. Οι περισσότερες επισκέψεις στους γιατρούς γίνονται το απόγευμα, μεταξύ 17:00 και 19:30. Ο μήνας που αρρωσταίνουμε περισσότερο είναι ο Μάρτιος, αφού τότε γίνονται οι περισσότερες αναζητήσεις για γιατρούς.

To μέσο κόστος επίσκεψης σε παθολόγο και ΩΡΛ μέσω του doctoranytime κυμαίνεται σε 23 ευρώ και 37 ευρώ (το αντίστοιχο κόστος στην Αγγλία είναι 65 και 120 ευρώ αντίστοιχα).

Η ιδιωτική ασφάλιση έρχεται πρώτη σε σχέση με τον ΕΟΠΠΥ (ποσοστά 52,12% και 47,87% αντίστοιχα) μεταξύ των χρηστών της υπηρεσίας.

ellhnes giatros 4Το Doctoranytime είναι μία υπηρεσία στον χώρο της υγείας, με την οποία οι ασθενείς μπορούν εύκολα και γρήγορα να κλείσουν ραντεβού, ηλεκτρονικά ή τηλεφωνικά, με γιατρούς και διαγνωστικά κέντρα στην Ελλάδα.

Δείτε επίσης