Χειρουργική επέμβαση ρινικού διαφράγματος

symptoms-of-a-d555tumΤο ρινικό διάφραγμα είναι απαραίτητο σε περιπτώσεις όπου αισθανόμαστε αυξημένη κόπωση κατά τη διάρκεια σωματικής άσκησης ή σε κινήσεις που δυσκολεύουν την καθημερινότητά μας και δεν συνάδουν με την ηλικία μας.

Το ρινικό διάφραγμα είναι αυτό που διαχωρίζει τη μύτη μας σε δύο μέρη και διευκολύνει όλη την διαδικασία της αναπνοής.

Συνήθως οι δυσμορφίες του ρινικού διαφράγματος είναι αυτές οι οποίες προκαλούν και όλες τις ανωμαλίες στην αναπνοή, με πιο συνηθισμένη την σκολίωση ρινικού διαφράγματος.

Το άτομο αναπνέει από το στόμα και όχι από τη μύτη με αποτέλεσμα να προκαλούνται συμπτώματα όπως ο πονοκέφαλος, το ροχαλητό και η εύκολη κόπωση όπως αναφέρθηκε.

img55555555553

Υπογραμμίζεται ότι το διάφραγμα δεν παρουσιάζεται σε συγκεκριμένη ηλικία και σε κάθε περίπτωση η επέμβαση διαφράγματος είναι η μοναδική λύση για το πρόβλημα. Ειδικά τώρα όπου η τεχνολογία είναι ο απόλυτος σύμμαχός μας, η επέμβαση διαφράγματος, έχει γίνει πλέον μια επέμβαση ρουτίνας, με 100% επιτυχία σε κάθε περιστατικό.

Ουσιαστικά όπως επισημαίνουν εξειδικευμένοι ωτορινολαρυγγολόγοι, η χειρουργική επέμβαση ρινικού διαφράγματος, έχει ως στόχο την αφαίρεση του «στραβού» σημείου που δυσχεραίνει την ομαλή αναπνοή.

Η όλη διαδικασία διαρκεί περίπου 40 λεπτά και απαιτείται ολική αναισθησία, ενώ αν επιθυμεί και ο ίδιος ο ασθενής μαζί με την επέμβαση διαφράγματος, μπορεί να πραγματοποιηθεί και πλαστική μύτης, ώστε να βελτιωθεί η όψη της.

Nassla55555urbinatesΟ γιατρός σας θα σας δώσει μετεγχειρητικές οδηγίες, οι οποίες πρέπει να τηρηθούν με προσοχή μετά την επέμβαση.

Σε κάθε περίπτωση αποφύγετε το κάπνισμα και την κατανάλωση αλκοολούχων ποτών, προσπαθήστε να μην ακουμπάτε τη μύτη σας με τα δάχτυλά σας και στο φτέρνισμα, καλό είναι να έχετε το στόμα ανοιχτό ώστε να μην υπάρχει μεγάλη πίεση στη μύτη.

Περισσότερες πληροφορίες για την επέμβαση διαφράγματος, ​μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα που διατηρεί Χειρουργός Ωτορινολαρυγγολόγο Ανατολή Παταρίδου: pataridou.gr.

Δείτε επίσης