4+1 συχνές ερωτήσεις για τα εμφυτεύματα δοντιών

Πως να διασφαλίσετε ένα υγιές στόμα; Αν ακολουθείτε με ακρίβεια όλες τις συμβουλές του οδοντιάτρου σας, τότε θα έχετε διαφύγει κάθε κίνδυνο που μπορεί να απειλήσει τα ούλα και τα δόντια σας. Οι περισσότεροι όμως δεν είναι συνεπείς με αυτό, με αποτέλεσμα να χρειάζεται να κάνουν από ένα απλό σφράγισμα μέχρι την πιο ακραία ορθοδοντική θεραπεία. Υπάρχουν και περιπτώσεις που είναι αναγκαία η θεραπεία λόγω κάποιου ατυχήματος.

dontia 6 6Μία από τις πιο συχνές θεραπείες της αισθητικής ορθοδοντικής είναι τα οδοντικά εμφυτεύματα.

Γιατί να τα προτιμήσετε;

Ένα από τα σημαντικότερα πλεονεκτήματα που προσφέρουν τα εμφυτεύματα είναι η πλήρης επιδιόρθωση ακόμα και ενός μεμονωμένου δοντιού, χωρίς να επηρεάζει τα διπλανά δόντια. Παράλληλα έχουν την δυνατότητα να επιδιορθώνουν και όλα τα δόντια, παρέχοντας σταθερότητα.

Υπάρχει περίπτωση να μην δεχθεί ο οργανισμός τα εμφυτεύματα;

Τα εμφυτεύματα είναι κατασκευασμένα από κράματα τιτανίου. Η βιοσυμβατότητα αυτών των υλικών και η αποδοχή τους από τον οργανισμό γίνεται άμεσα, χωρίς καμία παρενόχληση. Η τοποθέτηση επίσης γίνεται εύκολα από περιοδοντολόγο, ακολουθώντας συγκεκριμένη διαδικασία. Τέλος, είναι πολύ σημαντικό το γεγονός ότι δεν υπάρχει πόνος κατά την τοποθέτηση, ούτε κατά την διάρκεια επούλωσης.

Θα είναι φανερό ότι τα δόντια σας έχουν υποστεί κάποια αλλαγή;

Από την στιγμή που ο οδοντίατρος κάνει σωστή και ολοκληρωμένη δουλειά, τότε το αποτέλεσμα είναι απόλυτα φυσικό και δεν υπάρχει καμία αλλαγή στην στοματική κοιλότητα.

Πρόκειται για μία επώδυνη διαδικασία;

Στα εμφυτεύματα δοντιών η ενόχληση είναι ελάχιστη και γίνεται μόνο κατά την διάρκεια της επεμβατικής διαδικασίας. Με ένα απλό αναλγητικό μπορείτε να αντιμετωπίστε κάθε επιπλοκή και πόνο.

Ποιοι είναι κατάλληλοι υποψήφιοι για τα εμφυτεύματα;

Οι περισσότεροι ενήλικες χωρίς να επηρεάζονται από την ηλικία μπορούν να βάλουν εμφυτεύματα. Ένας παράγοντας ο οποίος μπορεί να σας επηρεάσει στην διαδικασία, είναι η ποσότητα του οστού που υπάρχει στην στοματική κοιλότητα.

Δείτε επίσης