Με τους μισούς εργαζόμενους έχει μείνει το Νοσοκομείο του Ερυθρού Σταυρού

Σήμα κινδύνου εκπέμπουν τα δημόσια νοσοκομεία της χώρας, που καλούνται να λειτουργήσουν με ελλείψεις σε προσωπικό και υλικά.

erythros staurosΣτην Αττική, στο Νοσοκομείο του Ερυθρού Σταυρού, των 550 ανοικτών κλινών, οι εργαζόμενοι κάνουν λόγο για ελλείψεις σε ανθρώπινο δυναμικό, που αγγίζουν το 50%. Στην εφημερία, το Νοσοκομείο υποδέχεται κατά μέσο όρο 1.300 άτομα, αλλά οι κενές οργανικές θέσεις φθάνουν πλέον τις 700, κυρίως σε νοσηλευτικό προσωπικό.

Ειδικότερα, χρειάζονται 300 νοσηλευτές, 200 διοικητικοί, τεχνικοί και παραϊατρικό προσωπικό, αλλά και 60 γιατροί, αριθμός που αναμένεται να μεγαλώσει, λόγω συνταξιοδοτήσεων. Η ορθοπεδική κλινική του νοσοκομείο απειλείται με λειτουργικό κλείσιμο, λόγω έλλειψης προσωπικού, σύμφωνα με τους εργαζόμενους. Την ίδια ώρα, οι ανοικτές χειρουργικές αίθουσες λειτουργούν με λιγότερους νοσηλευτές από ότι επιβάλει η κλινική πρακτική.

Στην Άρτα, οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου, γιατροί, νοσηλευτές, παραϊατρικό και τεχνικό προσωπικό, έχουν να πληρωθούν εφημερίες και υπερωρίες από τις αρχές του έτους.

Όπως καταγγέλλει η Τριμελής Επιτροπή Ιατρών Γ.Ν. Άρτας, τα νέα διορισμένα μέλη του ΔΣ «αρνούνται ότι έχουν αρμοδιότητες έγκρισης προγραμμάτων εφημεριών και βαρδιών, χωρίς γραπτώς να υποδεικνύουν ποιος είναι ο αρμόδιος, σε πλήρη αναντιστοιχία με τον προηγούμενο τρόπο έγκρισης, αλλά και με αυτόν που ακολουθείται και τώρα σχεδόν συνολικά σε όλα τα Νοσοκομεία της χώρας». Το αποτέλεσμα είναι να μην θεωρούνται τα εντάλματα, να μην δεν στέλνονται στο Ελεγκτικό Συνέδριο και τελικά οι εργαζόμενοι δεν πληρώνονται.

Δείτε επίσης