Χολολιθίαση και καρκίνος παχέος εντέρου –  Τα ανησυχητικά συμπτώματα

Η γενική χειρουργική αντιμετωπίζει πολλές παθήσεις, οι οποίες επιβάλλουν την διενέργεια χειρουργείου, ειδικά αν ο ασθενής αδιαφορήσει για πολλά συμπτώματα. Ανάμεσα σε αυτές τις παθήσεις είναι ο καρκίνος παχέος εντέρου και η χολολιθίαση.

akoustikaΠοια είναι τα συμπτώματα για τον καρκίνο παχέος εντέρου

Ο καρκίνος παχέος εντέρου είναι μία από τις πιο δύσκολες καταστάσεις που μπορεί να αντιμετωπίσει κάποιος. Η αλλαγή στις συνήθειες του εντέρου συνήθως είναι ανεξήγητη και από εκεί προκύπτει και η επίσκεψη στον γιατρό. Ανάμεσα στα συμπτώματα είναι η διάρροια ή αντίστοιχα η δυσκοιλιότητα και η γενικότερη αλλαγή στην σύσταση των κοπράνων.

Σε πιο προχωρημένες καταστάσεις υπάρχει αιμορραγία την ώρα της αφόδευσης ή αίμα από το ορθό. Συνεπακόλουθα είναι η έντονη κοιλιακή δυσφορία αλλά και οι κράμπες. Η αδυναμία και η αίσθηση της κόπωσης είναι λογικά συμπτώματα, ειδικά αν σας ταλαιπωρούν όλα τα παραπάνω. Τέλος, παρατηρείται και απώλεια βάρους, χωρίς να έχει προκληθεί ιδιαίτερη προσπάθεια.

Υπάρχει και μία μερίδα ανθρώπων με καρκίνο στο παχύ έντερο που δεν έχει κανένα σύμπτωμα.

Χολολιθίαση- συμπτωματολογία

Η χολολιθίαση (πέτρες στη χολή) προκαλείται από το γεγονός ότι μετακινούνται οι λίθοι και αποφράττουν ορισμένα σημεία επιφέροντας φλεγμονή. Ο πόνος στην δεξιά άνω κοιλία, ο πυρετός, ο ίκτερος και άλλα συμπτώματα προκύπτουν κυρίως ξαφνικά ή μπορεί να ξυπνήσουν τον ασθενή και από τον ύπνο.

Η πλέον ενδεικνυόμενη επέμβαση και για τις δύο περιπτώσεις είναι το χειρουργείο με λαπαροσκόπηση: o πιο σύγχρονος και ανώδυνος τρόπος αντιμετώπισης που μετά από μία περίπου ώρα το πολύ, ο ασθενής λαμβάνει εξιτήριo του και συνεχίζει τις μετά από λίγο τις καθημερινές του δραστηριότητες.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με αυτές τις δύο παθήσεις, κάντε κλικ εδώ.

Δείτε επίσης