Καλύτερη ερωτική ζωή έχουν οι άντρες που κερδίζουν λιγότερα λεφτά από τις συζύγους τους

sex gamos time moneyΣύμφωνα με βρετανική δημοσκόπηση που έγινε από το περιοδικό Time Money, οι άντρες που κερδίζουν λιγότερα χρήματα από τις γυναίκες τους, έχουν περισσότερες πιθανότητες να έχουν καλή σεξουαλική ζωή και ευτυχισμένο γάμο, σε σχέση με τους άντρες που κερδίζουν περισσότερα λεφτά από τις συζύγους τους.

Υπολογίζεται ότι σε πολλές χώρες, όπως η Βρετανία, οι μισθοί των γυναικών είναι κατά τουλάχιστον 15% χαμηλότεροι από αυτούς των ανδρών.

Από τους 1.010 παντρεμένους εθελοντές, ηλικίας άνω των 25 ετών, που συμμετείχαν, το 56% των ανδρών με χαμηλότερο μισθό από τις συζύγους τους είπαν ότι έχουν «άριστη» ή «πολύ καλή» σεξουαλική ζωή, και το μόνο 44% των ανδρών με υψηλότερο μισθό από τις γυναίκες τους ανέφεραν το ίδιο. Επίσης, ευτυχισμένοι από τον γάμο τους δήλωσε το 90% των ανδρών, των οποίων οι σύζυγοι είχαν υψηλότερο εισόδημα, έναντι του 75% των ανδρών με γυναίκες χαμηλότερου εισοδήματος.

Η δημοσκόπηση έδειξε ακόμα πως όταν οι γυναίκες κερδίζουν περισσότερα χρήματα, αναλαμβάνουν και τους λογαριασμούς του σπιτιού. Στην πραγματικότητα, το 76% των γυναικών με υψηλότερο εισόδημα από τους άνδρες τους είπαν πως πληρώνουν όλους τους λογαριασμούς, έναντι του 49% όσων έχουν χαμηλότερο εισόδημα από εκείνους.

Τα ευρήματα αυτά δεν είναι εύκολο να ερμηνευτούν. Μια εξήγηση είναι πως όταν οι άνδρες δεν βγάζουν πολλά λεφτά, έχουν λιγότερο άγχος και αυτό μεταφράζεται σε μεγαλύτερη σεξουαλική ικανοποίηση. Μια άλλη ερμηνεία μπορεί να είναι ότι οι άνδρες με περισσότερα λεφτά από τις γυναίκες τους, ενδεχομένως να έχουν περισσότερες απαιτήσεις και αυτό μπορεί να τους κάνει να μην αισθάνονται ευχαριστημένοι από το σεξ που τους προσφέρει ο γάμος (παρότι συνήθως οι πιο πλούσιοι άνδρες έχουν και ομορφότερες γυναίκες).

Φυσικά, η μελέτη θα ήταν πιο πλήρης αν παρουσιαζόταν και η πλευρά των γυναικών όταν κερδίζουν περισσότερα ή λιγότερα λεφτά από τους άνδρες τους.

Δείτε επίσης