Νύχτες Πρεμιέρας: Από 16 έως 27 Σεπτεμβρίου 2015

B89986E0814444444444448BBΤο 21ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας – Νύχτες Πρεμιέρας, θα διεξαχθεί από τις 16 έως τις 27 Σεπτεμβρίου 2015.

Στο Φεστιβάλ, το οποίο πραγματοποιείται με την υποστήριξη του περιοδικού Σινεμά, θα προβληθούν περισσότερες από 180 νέες ταινίες από ολόκληρο τον κόσμο.

Φέτος, το Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί στους παρακάτω χώρους: Δαναός 1 και 2, Odeon Opera 1 και 2, Ιντεάλ, Ταινιοθήκη της Ελλάδος, Τεχνόπολις του Δήμου Αθηναίων.

Το Φεστιβάλ διαθέτει τρία διαγωνιστικά τμήματα – μεταξύ των οποίων το δημοφιλές «Μουσική και Φιλμ» – ειδικά αφιερώματα, ντοκιμαντέρ και φυσικά τις καλύτερες ελληνικές ταινίες μικρού μήκους.

Το πρόγραμμα του φεστιβάλ πλαισιώνουν μία σειρά από παράλληλες δράσεις, εργαστήρια και ομιλίες αλλά και πάρτι.

Η φετινή αφίσα του Φεστιβάλ, την οποία σχεδίασε ο street artist, WD δείχνει μια προτομή αγάλματος που μετατρέπεται σε μπομπίνα φιλμ και ετοιμάζεται να φορέσει ένα ζευγάρι 3D γυαλιών.

Athens Film Lab

Φέτος, το Φεστιβάλ εγκαινιάζει το Athens Film Lab, ένα παράλληλο πρόγραμμα ανάπτυξης κινηματογραφικών ιδεών, επεξεργασίας σεναρίων και αναζήτησης συμπαραγωγών με εξειδικευμένα σεμινάρια και workshop, δίνοντας την ευκαιρία στους έλληνες κινηματογραφιστές και παραγωγούς να έρθουν σε επαφή με επαγγελματίες διεθνούς φήμης.

Μέσα σε αυτό το πλαίσιο πραγματοποιείται και η δράση Αθήνα – Ευρώπη, παιχνίδι για 2 παίκτες, στη διάρκεια της οποίας θα παραχθούν επτά ταινίες μικρού μήκους, με θέμα την Αθήνα και με χρηματοδότηση 7.000 ευρώ η καθεμία.

Με άξονα την διοργάνωση του Athens Film Lab, το Φεστιβάλ ανανεώνει τη συνεργασία του με την «Τεχνόπολις» του Δήμου Αθηναίων. Συγκεκριμένα, στο INNOVATHENS θα πραγματοποιηθούν τα εργαστήρια των 21 προκριθέντων ομάδων, ενώ ετοιμάζεται και μία ιδιαίτερη εκδήλωση – έκπληξη από έναν γνωστό Έλληνα σκηνοθέτη.

Το φετινό παράλληλο πρόγραμμα του Athens Film Lab συμπληρώνεται με δύο ακόμη συνεργασίες. Το Μεσογειακό Ινστιτούτο Κινηματογράφου, θα πραγματοποιήσει ένα ξεχωριστό πρόγραμμα για ταινίες μεγάλου μήκους, με σεμινάρια και pitching forum, ενώ η Ελληνική Ακαδημία Κινηματογράφου εγκαινιάζει τη συνεργασία της με το Φεστιβάλ, περιλαμβάνοντας μια έκπληξη. Περισσότερες λεπτομέρειες θα ανακοινωθούν σύντομα.

Δείτε επίσης