Υπ. Υγείας: Δεν θα γίνουν περικοπές στη χορήγηση επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας

Το Υπουργείο Υγείας μετά από συνεννόηση με το Υπουργείο Οικονομικών διαβεβαιώνει ρητά ότι δε θα υπάρξει καμία περικοπή στη χορήγηση του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας για τις κατηγορίες εργαζομένων που βάσει Νόμου το δικαιούνται.

Ως εκ τούτου, συνεχίζεται κανονικά η καταβολή του για τους Διευθυντές και Τομεάρχες της Νοσηλευτικής Υπηρεσίας καθώς και για τους Νοσηλευτές που συμμετέχουν σε προγράμματα Νοσηλευτικών ειδικοτήτων.

H φήμη ότι επίκειται συνολική κατάργηση του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας μετά τις 31/12/2017 είναι απολύτως ανυπόστατη, σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας. Οποιαδήποτε προσπάθεια επιχειρείται με στόχο να καλλιεργηθεί κλίμα ανασφάλειας στους εργαζόμενους, εξυπηρετεί μικροπολιτικές και αντιπολιτευτικές σκοπιμότητες.

Η ΠΑΣΟΝΟΠ

Δεν διασφαλίζεται η καταβολή του επιδόματος ΒΑΕ, παρά την ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας που υποστηρίζει ότι την «εγγυάται», αφού η αρμόδια διυπουργική επιτροπή που θα συντάξει σχετικό πόρισμα για την τύχη του εν λόγω επιδόματος, δεν έχει καν συσταθεί, αναφέρει με ανακοίνωσή της η Πανελλήνια Συνδικαλιστική Ομοσπονδία Νοσηλευτικού Προσωπικού (ΠαΣΟΝοΠ).

Δείτε επίσης