Π. Πολάκης: Ενίσχυση του ΕΣΥ με 11.000 προσλήψεις

Περίπου 11.000 άτομα θα ενισχύσουν στο αμέσως προσεχές διάστημα το ΕΣΥ, είτε με ολοκληρωμένες προκηρύξεις και με προκηρυγμένες θέσεις είτε με θέσεις που θα προκηρυχθούν, δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης, από τα Τρίκαλα.

Ο κ. Πολάκης ανέφερε: «Μέχρι σήμερα έχουν αναλάβει υπηρεσία πάνω από 7.500 άνθρωποι στο χώρο της Δημόσιας Υγείας της χώρας μας. Τέτοια ένεση στο ΕΣΥ έχει να υπάρξει από τη δεκαετία του 1980».

Ο αναπληρωτής υπουργός δήλωσε επίσης για τη συμφωνία με τους “Θεσμούς”:

«Νομίζω ότι περνάμε σε μια άλλη μέρα. Ψηφίζεται μαζί με το νόμο για τα προαπαιτούμενα της συμφωνίας που κλείνει και πλέον μπαίνουμε σε ήρεμα νερά για τα επόμενα δύο χρόνια, ψηφίζεται μαζί και το νομοσχέδιο για τις προμήθειες στο χώρο της Υγείας το οποίο πρακτικά θα είναι ένα πολύ μεγάλο χτύπημα στην διαπλοκή, στην παραοικονομία και στο μαύρο χρήμα που υπήρξε στο χώρο και προχωρούμε με ταχείς ρυθμούς πλέον την έναρξη λειτουργίας των τοπικών μονάδων υγείας της χώρας, οι οποίες θα είναι, 260 δομές σε 65 πόλεις της χώρας».

Μιλώντας για το επίπεδο της παρεχόμενης Υγείας στον νομό Τρικάλων ο αναπληρωτής υπουργός ανέφερε πως «μπορώ να πω βλέποντας τους χώρους και επειδή και μέχρι την υπουργοποίηση ήμουνα μάχιμος γιατρός, ότι η πόλη των Τρικάλων, διαθέτει ένα εξαιρετικής ποιότητας νοσοκομείο, με πολύ καλό προσωπικό».

«Πιστεύω ότι έχουμε ενισχύσει το νοσοκομείο της περιοχής σας με περίπου 1,5 εκατ. ευρώ, παραπάνω σε σχέση με τις προηγούμενες κυβερνήσεις, από πλευράς κρατικού προϋπολογισμού. Με περίπου 2,5 εκατ. ευρώ για πρώτη φορά από τον ΕΟΠΥΥ και με μια συνολική χρηματοδότηση, εξόφληση πρακτικά των παλαιών ληξιπρόθεσμων που είχαν συσσωρευθεί από τα προηγούμενα χρόνια. Επίσης, έγινε και μια σοβαρή ένεση προσωπικού», ανέφερε ο κ. Πολάκης.

Δείτε επίσης