Κρέμα υπόσχεται φθηνή και ανώδυνη αφαίρεση των τατουάζ

tatouaz xris 5Ορισμένα άτομα είναι γεμάτα από κακά ή τρομερά τατουάζ και θέλουν να τα αφαιρέσουν. Άλλοι απλώς τα έχουν βαρεθεί. Και κάποια τατουάζ είναι ανεπιθύμητα απλά επειδή έχουν ορθογραφικά λάθη.

‘Οπως και να έχει η αφαίρεση των τατουάζ είναι σήμερα από τις πιο επικερδείς εργασίες.

Τα τατουάζ μπορούν βέβαια να αφαιρεθούν με λέιζερ, αλλά η διαδικασία αυτή είναι επώδυνη, ακριβή και παίρνει χρόνο για να ολοκληρωθεί.

Τώρα ένας 27άχρονος Καναδός διδακτορικός φοιτητής, ο Άλεκ Φάλκενχαμ, υποστηρίζει ότι έχει εφεύρει μια κρέμα η οποία μπορεί να αφαιρέσει τα τατουάζ ανώδυνα και ανέξοδα. Τα ξεθωριάζει σταδιακά.

Η κρέμα δεν κυκλοφορεί ακόμα στο εμπόριο αλλά το κόστος της αφαίρεσης ενός τατουάζ θα στοιχίζει λιγότερο από 5 δολάρια. Ο Φάλκενχαμ κάνει το διδακτορικό τους στο τμήμα Παθολογίας του Πανεπιστημίου Νταλχάουζι στο Χάλιφαξ του Καναδά.

Η μέθοδος αφαίρεσης των τατουάζ με την κρέμα είναι απλή και χωρίς τις δυσάρεστες επιπτώσεις του λέιζερ.

Η κρέμα δεν στοχεύει στα φυσιολογικά κύτταρα του δέρματος, οπότε δεν προκαλείται φλεγμονή, εξήγησε ο Φάλκενχαμ παρουσιάζοντας τη κρέμα του στο καναδικό κανάλι CBC.

Το τατουάζ δημιουργείται με την έγχυση μελανιού στο δέρμα. Η διαδικασία αυτή δεν είναι ασφαλώς υγιεινή και προκαλεί αντίδραση του ανοσοποιητικού συστήματος. Τα λευκά κύτταρα που ονομάζονται μακροφάγα κύτταρα φτάνουν στην περιοχή και επιτίθενται στο μελάνι το οποίο και απορροφούν. Στη συνέχεια πηγαίνουν στους λεμφαδένες για να αποβληθεί το μελάνι. Όπως και σε άλλες περιπτώσεις, οι επίθεση του ανοσοποιητικού συστήματος δεν είναι τέλεια. Κάποια μακροφάγα εγκλωβίζονται στο δέρμα, δημιουργώντας την εικόνα του τατουάζ.

Η τοπική κρέμα που εφηύρε ο Φάλκενχαμ εστιάζει ακριβώς στη παραπάνω διαδικασία. Λειτουργεί σαν φάρμακο κάνοντας τα μακροφάφα να “τρώνε” σιγά-σιγά το μελάνι κι έτσι το τατουάζ να ξεθωριάζει σταδιακά.

Screen-Shtattos 5Η κρέμα βρίσκεται ακόμη στο στάδιο των δοκιμών αλλά τα αποτελέσματα είναι πολύ ενθαρρυντικά. Ο Φάλκενχαμ δεν μπορεί ακόμη να πει με βεβαιότητα πόσες εφαρμογές θα είναι απαραίτητες για την οριστική απομάκρυνση του τατουάζ.

Αυτό που διαβεβαιώνει ωστόσο είναι ότι η κρέμα του, εκτός από πιο ανώδυνη από το λέιζερ, θα είναι σίγουρα και πιο οικονομική.

Για την αφαίρεση μιας επιφάνειας 10 Χ 10 εκατοστά, το κόστος δεν θα είναι παραπάνω από 1,5 δολάρια.

Δείτε επίσης