Αιτίες και παράγοντες που επιτείνουν την τριχόπτωση – ποια η καλύτερη λύση;

imatrixopso555gesΗ τριχόπτωση την περίοδο του Φθινοπώρου, είναι μία φυσιολογική διαδικασία, για την ανανέωση του τριχωτού της κεφαλής. Από την στιγμή που το φαινόμενο αυτό πραγματοποιείται όλο τον χρόνο, τότε έχουμε να αντιμετωπίσουμε ένα πραγματικό πρόβλημα, το οποίο ονομάζουμε τριχόπτωση ή αλωπεκία.

Οι άνδρες είναι οι πρώτοι στόχοι στην ατροφία του τριχικού θυλακίου, εξαιτίας των ορμονών τους και συγκεκριμένα της τεστοστερόνης, η οποία ευνοεί αυτό το γεγονός.

Παράγοντες και αιτίες που εντείνουν την τριχόπτωση

1. Γενετικό υλικό

Η κληρονομικότητα είναι καταγεγραμμένη στο DNA του ατόμου και αφορά όλες τις παθήσεις. Το ίδιο συμβαίνει και στην περίπτωση της τριχόπτωσης.

2. Διατροφική έλλειψη

Λαμβάνοντας την τρίχα σαν έναν ζωντανό οργανισμό, μπορούμε να πούμε ότι η διατροφή, η οποία είναι απαλλαγμένη από τις απαραίτητες βιταμίνες και ιχνοστοιχεία μπορεί να φέρει αρνητικές συνέπειες στην τρίχα και τους θύλακές της.

3. Άγχος

Οι αγχώδεις διαταραχές επηρεάζουν σε μεγάλο βαθμό την αραίωση στο τριχωτό της κεφαλής. Είναι λοιπόν πολύ σημαντικό τα άτομα που αντιμετωπίζουν πρόβλημα άγχους να μάθουν να το διαχειρίζονται.

4. Εμμηνόπαυση

Η εμμηνόπαυση είναι μία διαδικασία, η οποία απομακρύνει τον οργανισμό από την λήψη συγκεκριμένων βιταμινών, με αποτέλεσμα να πρέπει να λαμβάνονται από τις γυναίκες συμπληρώματα διατροφής κ.α. συμπληρώματα για να αποφευχθούν οι συνέπειες.

Αν μερικοί από τους παραπάνω παράγοντες συνδυαστούν, τότε μπορούν να επιφέρουν ένα δυσμενές αποτέλεσμα για το άτομο, την σχεδόν ανεπανόρθωτη αλωπεκία.

eabd05555.w600.h340.z1Ποια είναι η καλύτερη λύση;

Αν θέλετε να σταματήσετε μια για πάντα την τριχόπτωση, τότε η μόνη λύση είναι η μεταμόσχευση μαλλιών.

Η επεμβατική τεχνική, είναι η μόνη μέθοδος η οποία δίνει οριστικό αποτέλεσμα, επιτρέποντας στους θύλακες της τρίχας να λειτουργούν φυσιολογικά σε όλες τις περιοχές.

Η μεταμόσχευση μαλλιών πραγματοποιείται σε όλες τις σύγχρονες χώρες του κόσμου και είναι κατάλληλη για όλες τις ηλικίες και τα δύο φύλα. Απαλλαχθείτε από τα περιττά έξοδα, σε φόρμουλες και θεραπείες που δεν προσφέρουν τίποτα και ελάτε σε επαφή με ειδικά κέντρα και επιφανείς δερματολόγους.

Οι πληροφορίες ήταν μία προσφορά του Ιατρικού Κέντρου Μεταμόσχευσης και Αποκατάστασης Μαλλιών HairTransplant.

Δείτε επίσης