Πώς να επιλέξετε παπούτσια για το τρέξιμο

Το σημαντικό είναι να γίνει το πρώτο βήμα! Κάπως έτσι ξεκινάει κάθε πρωί το αγαπημένο σας jogging, μία από τις δραστηριότητες που για πολλούς είναι ένας τρόπος ζωής και για άλλους είναι επαγγελματικός αθλητισμός.

Πολύ σημαντικός παράγοντας για την επιθυμητή επίδοση στο τρέξιμο, είναι τα παπούτσια.

Αν νομίζετε λοιπόν, ότι με το να προμηθευτείτε απλά αθλητικά παπούτσια ξεμπερδέψατε, λάθος!

Τα running shoes προϋποθέτουν συγκεκριμένα κριτήρια για την επιλογή τους, αποτρέποντας έναν πιθανό τραυματισμό ή την κούραση στο πέλμα σας.

Τι πρέπει να σκεφτείτε λοιπόν πριν την αγορά τους; Το online κατάστημα Pulse100 σας δίνει όλες τις απαντήσεις!

 

1. Δώστε βάση στην ανατομία του ποδιού σας

Το πέλμα είναι ιδιαίτερο στον κάθε άνθρωπο. Η εξερεύνησή του είναι πολύ βασική για να επιλέξετε τον σωστό τύπο του παπουτσιού, που θα μειώσει κατά πολύ τον κίνδυνο τραυματισμού.

2. Μην αρκείστε στην μόδα

Από τη στιγμή που το τρέξιμο είναι μία καθημερινή δραστηριότητα για εσάς, επιλέγοντας τα κατάλληλα παπούτσια τρεξίματος, θα πρέπει να έχετε στο μυαλό σας, μόνο την άνεση και την ανατομία.

3. Βρείτε το σωστό νούμερο

Είναι πολύ σημαντικό να βρείτε το κατάλληλο νούμερο στο running παπούτσι. Φροντίστε να δοκιμάσετε τα παπούτσια σας το απόγευμα. Συνήθως τότε τα πόδια μας πρήζονται, όπως όταν τρέχουμε. Έτσι, κατά κανόνα οι αθλητές παίρνουν ένα νούμερο μεγαλύτερο στα παπούτσια τρεξίματος.

4. Αγοράστε online

Στο internet θα βρείτε μία μεγάλη ποικιλία από πολλά παπούτσια, σε τιμές χαμηλότερες από το φυσικό κατάστημα. Η καλύτερη λύση είναι να τα δοκιμάσετε σε ένα κατάστημα και στην συνέχεια να τα αγοράσετε online!

Δείτε επίσης