Βενιζέλειο νοσοκομείο: Παραιτήθηκαν τρεις γιατροί λόγω συνεχών εφημεριών

giatros 6Η επαγγελματική εξουθένωση λόγω δραματικής υποστελέχωσης στο σύστημα υγείας, είχε ως αποτέλεσμα την παραίτηση τριών γιατρών στο Βενιζέλειο νοσοκομείο, εξαιτίας της εξάντλησής τους από τις συνεχείς εφημερίες.

Πρόκειται για τρεις ειδικευόμενους ορθοπεδικούς που υπέβαλαν την παραίτησή τους καθώς δεν άντεχαν πλέον να δουλεύουν σε αυτές τις συνθήκες.

Μάλιστα, ένας από τους τρεις γιατρούς τις προηγούμενες ημέρες αντιμετώπισε σοβαρό πρόβλημα υγείας με το στομάχι του – εξαιτίας του άγχους.

«Εδώ και καιρό έχουμε αναφερθεί στο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι γιατροί στο Βενιζέλειο καθώς δεν συμπληρώνονται οι εφημερίες. Ο κόμπος έφτασε στο χτένι όταν την προηγούμενη βδομάδα έφυγε ένας τέταρτος ειδικευόμενος με τους τρεις που παραιτήθηκαν να καλούνται να καλύψουν και αυτό το κενό», ανέφερε, ο πρόεδρος των γιατρών του ΕΣΥ νομού Ηρακλείου, Γιώργος Κωστάκης και τονίζοντας παράλληλα ότι και ο ίδιος ο διευθυντής της Ορθοπεδικής Κλινικής έχει στείλει έγγραφο επί του θέματος.

«Ο διευθυντής της Ορθοπεδικής την περασμένη βδομάδα είχε στείλει έγγραφο στην διοίκηση του νοσοκομείου αλλά και στην Ιατρική Υπηρεσία, θέτοντας το πρόβλημα με τις εφημερίες και καταθέτοντας συγκεκριμένες προτάσεις για να καλυφθούν τα κενά. Δυστυχώς όμως δεν έγινε τίποτα και τώρα – την τελευταία στιγμή – ψάχνονται οι λύσεις», επεσήμανε σχετικά ο κ. Κωστάκης.

Δείτε επίσης