5-9 Μαΐου 2014: Δωρεάν εξετάσεις για μελάνωμα ή άλλους καρκίνους του δέρματος

melanoma 2014Η Ελληνική Δερματολογική και Αφροδισιολογική Εταιρεία (ΕΔΑΕ) διοργανώνει και φέτος την Ελληνική Εβδομάδα κατά του Καρκίνου του Δέρματος, δίνοντας την δυνατότητα σε όποιον επιθυμεί να εξεταστεί δωρεάν για πιθανό μελάνωμα ή άλλη μορφή καρκίνου του δέρματος. Οι εξετάσεις διενεργούνται κατόπιν ραντεβού από δερματολόγους-μέλη της ΕΔΑΕ σε όλη την Ελλάδα σε ιδιωτικά ιατρεία και νοσοκομεία.

Η λίστα με τους συμμετέχοντες δερματολόγους είναι διαθέσιμη στην ιστοσελίδα www.myskincheck.gr.

Να σημειωθεί ότι η περσινή δράση της ΕΔΑΕ σημείωσε μεγάλη επιτυχία. Συγκεκριμένα, το 2013 εξετάστηκαν συνολικά 7.698 άτομα (ο μεγαλύτερος μέχρι σήμερα αριθμός εξεταζομένων), από τους 224 ιδιώτες και 24 νοσοκομειακούς δερματολόγους.

Το 64,6% των εξεταζομένων ήταν γυναίκες, ενώ 328 άτομα ανέφεραν θετικό κληρονομικό ιστορικό για μελάνωμα. Ύποπτες βλάβες για κακοήθεια εντοπίστηκαν σε 651 άτομα, ενώ 74 άτομα είχαν ήδη προσβληθεί από μελάνωμα.

Οι επιστήμονες εξηγούν ότι, λόγω των περιβαλλοντικών μεταβολών και των αλλαγών στον τρόπο ζωής, τα κρούσματα μελανώματος έχουν αυξηθεί τα τελευταία 50 χρόνια σε όλες τις χώρες της Ευρώπης. Ο καρκίνος του δέρματος αποτελεί πλέον ένα από τα 10 είδη καρκίνων που εμφανίζονται συχνότερα στους ευρωπαϊκούς πληθυσμούς. Περίπου 130.000 μελανώματα εμφανίζονται παγκοσμίως και περίπου 37.000 άνθρωποι πεθαίνουν κάθε χρόνο από μελάνωμα. Η ετήσια αύξηση του αριθμού των νέων περιπτώσεων που διαγιγνώσκονται στην Ευρώπη φτάνει μέχρι και 8%.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

Δείτε επίσης