Αναβαθμίζεται το νοσοκομείο “Η Αγία Βαρβάρα”

Αναβαθμίζεται το Γενικό νοσοκομείο «Η ΑΓΙΑ ΒΑΡΒΑΡΑ», μέσα από μία σειρά ιατρείων, φυσικοθεραπευτηρίων και άλλων μονάδων που μεταφέρθηκαν και λειτουργούν ήδη με στόχο την εξυπηρέτηση των πολιτών στα δυτικά προάστια.

agia varvara 6Ειδικότερα, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας, στα πλαίσια του σχεδιασμού για την αναβάθμιση και επαναλειτουργία του Γ.Ν.Δ.Α. «Η ΑΓΙΑ ΒΑΡΒΑΡΑ» με  στόχο την παροχή δωρεάν υπηρεσιών υγείας και ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, η 2η Υγειονομική Περιφέρεια Πειραιώς και Αιγαίου σε αγαστή συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας και τους Δήμους Αγίας Βαρβάρας, Αιγάλεω, Χαϊδαρίου και Νίκαιας-Ρέντη, ενημερώνει ότι:

Μεταφέρθηκαν και ήδη λειτουργούν στους χώρους του Γ.Ν.Δ.Α. «Η ΑΓΙΑ ΒΑΡΒΑΡΑ»:

  • – Τα ιατρεία Αγίας Βαρβάρας
  • – Το φυσικοθεραπευτήριο από το Κέντρο Οδοντοπροσθετικής (ΚΟΠ) Νίκαιας
  • – Ο σταθμός προστασίας Μάνας Παιδιού και Εφήβου από το Κέντρο Οδοντοπροσθετικής (ΚΟΠ) Νίκαιας
  • – Το οδοντοπροσθετικό του ΚΟΠ Νίκαιας (ολοκληρώνονται οι εργασίες μετεγκατάστασης στα τέλη Ιουλίου).

Ήδη με τον σχεδιασμό που έγινε εξυπηρετούνται όλοι οι πολίτες, με άμεση πρόσβαση στα μικροβιολογικά εργαστήρια για αιμοληψίες και εργαστηριακές εξετάσεις

Η προοπτική της αναβάθμισης αυτής, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας έχει ως εξής:

  • – Προγραμματίζεται η ενδυνάμωση του Σταθμού Προστασίας Μάνας-Παιδιού με τη μεταστέγαση σε αυτόν και του Σταθμού Προστασίας Μάνας-Παιδιού του Αιγάλεω.
  • – Βρίσκεται σε διαδικασία υλοποίησης η επισκευή της στέγης της πρώην Παθολογικής Κλινικής του Γ.Ν.Δ.Α. «Η ΑΓΙΑ ΒΑΡΒΑΡΑ», μετά την ολοκλήρωση της οποίας θα επαναλειτουργήσει η κλινική
  • – Σχεδιάζεται η μετεγκατάσταση της δομής της Μονάδας Υγείας Αιγάλεω σε ιδιόκτητο κτίριο
  • – Προγραμματίζεται η ενίσχυση των παρεχόμενων υπηρεσιών με έναν ορθοπαντογράφο

Τα ανωτέρω θα εξασφαλίσουν καλύτερη εξυπηρέτηση ασφαλισμένων, διεύρυνση των κοινωνικών δράσεων στις όμορες περιοχές και ως εκ τούτου ακόμα μεγαλύτερο αριθμό ωφελούμενων πολιτών και μαθητών.

Δείτε επίσης