Ευαγγελισμός: Στάση εργασίας την Τετάρτη (31-8-2016)

nosokomeio euaggelismosΤετράωρη στάση εργασίας θα πραγματοποιήσουν οι γιατροί και οι εργαζόμενοι του ΓΝΑ «Ευαγγελισμός» την Τετάρτη 31/8/2016, από τις 11 πμ έως τις 3 μμ, διαμαρτυρόμενοι για το γεγονός ότι οι εργολαβικοί εργαζόμενοι του νοσοκομείου παραμένουν απλήρωτοι για τέταρτο συνεχή μήνα.

Η σχετική ανακοίνωση του σωματείου των εργαζομένων αναφέρει μεταξύ άλλων τα εξής: «Οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα, εστίαση και φύλαξη (περίπου 450 άτομα) δουλεύουν ασταμάτητα και παρέχουν κανονικά υπηρεσίες στο Νοσοκομείο. Παρόλα αυτά μένουν ΑΠΛΗΡΩΤΟΙ ΕΔΩ και 3 μήνες.

Πριν δύο μήνες με διαρκή κινητοποίηση 15 ημερών αποτρέψαμε δύο απολύσεις και καταβλήθηκαν τα δεδουλευμένα Απρίλη και Μάη. Από τότε είναι ΑΠΛΗΡΩΤΟΙ.

Τονίσαμε και στη Διοίκηση και στο Υπουργείο τον κίνδυνο ότι αυτό θα συνεχιστεί. Καμία απάντηση. Η κατάσταση αυτή δεν έπεσε απ’ τον ουρανό. Κυβέρνηση, υπουργείο υγείας και Διοίκηση θριαμβολογούσαν εδώ και καιρό ότι δήθεν τέλειωσε η εκμετάλλευση των εργολάβων κι όλα τα προβλήματα των εργαζομένων θα λυθούν με τις ατομικές συμβάσεις.

Εμείς προειδοποιούσαμε ότι μέλημά τους δεν ήταν τα δικαιώματα των συναδέλφων, αλλά θέλουν να μειώσουν κι άλλο το κόστος της εργατικής δύναμης ελαστικοποιώντας ακόμα περισσότερο τις εργασιακές σχέσεις. Ζητήσαμε επίμονα και στη Διοίκηση και πολύ περισσότερο από το Υπουργείο να καλυφθεί νομοθετικά το όποιο μεταβατικό διάστημα μετά τη λήξη των συμβάσεων με τους εργολάβους, ώστε κανείς εργαζόμενος να μη μείνει απλήρωτος. Το υπουργείο επέλεξε τον εμπαιγμό και εκθέτει τους εργαζόμενους στον ορατό πλέον κίνδυνο να χαθούν τα δεδουλευμένα. ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ!».

Δείτε επίσης