Νοσοκομείο “Ελπίς”: Νέα πτέρυγα με αύξηση της δυναμικότητας κατά 15%

Η νέα πτέρυγα του νοσοκομείου «Ελπίς» δυναμικότητας 24 κλινών εγκαινιάστηκε χθες και θα λειτουργεί πλέον ως Οφθαλμολογική και ΩΡΛ κλινική με συνολικά 24 κλίνες, 10 στην Οφθαλμολογική και 14 στην ΩΡΛ κλινική.

Μαζί με τη λειτουργία 3 κλινών της Μονάδας Αυξημένης Φροντίδας της Καρδιολογικής Κλινικής καθώς και μίας επιπλέον κλίνης ΜΕΘ, μετά από την ενίσχυση με προσωπικό από το ΚΕΕΛΠΝΟ, το νοσοκομείο έχει αναπτυχθεί πλήρως, βάσει του προγραμματισμού.

Το έργο ολοκληρώθηκε εντός των προβλεπόμενων χρονοδιαγραμμάτων και βάσει των υψηλών κατασκευαστικών και υγειονομικών προδιαγραφών που απαιτεί ένα νοσηλευτικό ίδρυμα.

Στο πλαίσιο της ανακαίνισης δημιουργήθηκαν ειδικοί χώροι υποδοχής των ασθενών, γραφεία ιατρών και ειδικά ιατρεία, ενώ οι κλινικές εξοπλίστηκαν πλήρως.

Να σημειωθεί ότι ο χώρος της νέας πτέρυγας παρέμενε ανενεργός από το 2013. Έτσι, το «Ελπίς», ένα από τα ιστορικά νοσοκομεία της χώρας μας με σπουδαία επιστημονική και νοσηλευτική ιστορία το οποίο συμπληρώνει φέτος 170 χρόνια αδιάλειπτης λειτουργίας, διαθέτει σήμερα 204 πλήρως αναπτυγμένες κλίνες και έχει τη δυνατότητα να εξυπηρετεί σε ετήσια βάση περισσότερους από 15.000 ασθενείς συνολικά.

Ο διοικητής του «Ελπίς», κ. Χρήστος Βαράκης, δήλωσε ότι το έργο όχι μόνο αυξάνει τη δυναμικότητα του νοσοκομείου αλλά ταυτόχρονα βελτιώνει σημαντικά την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών.

Δείτε επίσης