ΠΟΕΔΗΝ: ΚΕΕΛΠΝΟ και υπoυργείο Υγείας κρύβουν τα πραγματικά στοιχεία για τη γρίπη

Δεν υπάρχουν επίσημα στοιχεία από την διοίκηση του ΚΕΕΛΠΝΟ (Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων) φέτος για την γρίπη, παρά για την αποφυγή του πολιτικού κόστους, τονίζει η ΠΟΕΔΗΝ (Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων) σε ανακοίνωσή της.

Σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ, οι Υπουργοί Υγείας με τη συνέργεια του Προέδρου του ΚΕΕΛΠΝΟ, παραπλανούν τους Έλληνες πολίτες και τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας.

“Δίνουν ελλιπή στοιχεία οδηγώντας τον Οργανισμό σε λάθος συμπεράσματα στην επιδημιολογική παρατήρηση της Νόσου. Συμβαίνουν αδιανόητα πράγματα”, αναφέρει η Ομοσπονδία.

Και συνεχίζει η ΠΟΕΔΗΝ στην ανακοίνωσή της:

“Η γρίπη φέτος με τον υπότυπο Α(Η3Ν2) θερίζει. Τα κρούσματα είναι περισσότερα από πέρυσι αλλά παραμένουν αδιάγνωστα, αφού σε ελάχιστους Νοσηλευόμενους Ασθενείς γίνεται η διαγνωστική εξέταση PCR. Μάλιστα φέτος η γρίπη κατά ομολογία της Επιστημονικής Κοινότητας προσβάλει πολύ περισσότερους εμβολιασμένους πολίτες.
Δεν θα έπρεπε να έχουμε ακριβή στοιχεία από το ΚΕΕΛΠΝΟ όπως τις προηγούμενες χρονιές;
Έχουμε πρόχειρες ΗΜΕΡΗΣΙΕΣ ενημερώσεις με περιστατικά και θανάτους. Η ενημέρωση 29/1/2017 αναφέρει 36 θανάτους εκ των οποίων οι 29 σε ΜΕΘ.

Με τις εν λόγω ενημερώσεις του ΚΕΕΛΠΝΟ η κοινή γνώμη σχηματίζει την εντύπωση ότι φέτος έχουμε πολύ λιγότερους θανάτους από πέρυσι και ότι όλοι σχεδόν οι πάσχοντες από επιπλοκές της γρίπης βρήκαν ΜΕΘ και νοσηλεύθηκαν. Εικονική πραγματικότητα.

Μέχρι την Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2017, το ΚΕΕΛΠΝΟ είχε καταγράψει 196 σοβαρά κρούσματα εργαστηριακά επιβεβαιωμένης γρίπης. Από αυτά τα 181 νοσηλεύτηκαν σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας.

Κάθε ημέρα στις λίστες αναμονής του ΕΚΑΒ βρίσκονται κατά μέσο όρο 70 διασωληνωμένοι ασθενείς εκ των οποίων οι 30–40 έχουν διαγνωστεί με λοιμώξεις του αναπνευστικού.

Οι νεότεροι βρίσκουν κλίνη ΜΕΘ εντός 7 ημερών και οι ηλικιωμένοι ίσως και ποτέ. Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΚΕΕΛΠΝΟ, από τους 51 νεκρούς της γρίπης, οι 10 δεν νοσηλεύτηκαν σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, πολύ απλά επειδή δεν υπήρχε διαθέσιμη κρεβάτι σε καμία ΜΕΘ.

Κάθε ημέρα στις λίστες αναμονής του ΕΚΑΒ βρίσκονται κατά μέσο όρο 70 διασωληνωμένοι ασθενείς εκ των οποίων οι 30 – 40 έχουν διαγνωστεί με λοιμώξεις του αναπνευστικού. Οι νεότεροι βρίσκουν κλίνη ΜΕΘ εντός 7 ημερών και οι ηλικιωμένοι ίσως και ποτέ”.

Δείτε επίσης