Απόλυτα ικανοποιητική η εμβολιαστική κάλυψη για ερυθρά και ιλαρά

Τους ευρωπαϊκούς στόχους όσο αφορά την διακοπή ενδογενούς διασποράς ερυθράς και ιλαράς και την απόλυτα ικανοποιητική εμβολιαστική κάλυψη των παιδιών, έχει πετύχει η Ελλάδα.

Αυτό  δήλωσε ο υπεύθυνος του προγράμματος εμβολιασμών και πρόληψης λοιμωδών νοσημάτων του ευρωπαϊκού τμήματος του ΠΟΥ Robb Butler, κατά τη διάρκεια της διαβούλευσης σχετικά με την Κοινή Φόρμα Αναφοράς του ΠΟΥ και της UNICEF,που συνδιοργάνωσε πρόσφατα η ΓΓ Δημόσιας Υγείας σε συνεργασία με το Ευρωπαϊκό τμήμα του ΠΟΥ στην Αθήνα.

«Ως εκ τούτου», συμπλήρωσε ο κ. Butler, «η Ελλάδα είναι η καταλληλότερη χώρα για φιλοξενία της συγκεκριμένης συνάντησης, αν συνυπολογιστεί και η επιτυχία του προγράμματος που εκπονήθηκε από το υπουργείο υγείας υπό τον συντονισμό του ΓΓΔΥ για τους εμβολιασμούς προσφύγων και μεταναστών, παρά τις δυσμενείς συνθήκες».

Στον χαιρετισμό του ο ΓΓΔΥ Ιωάννης Μπασκόζος ανέφερε μεταξύ άλλων:

«Το βασικό είναι πως η χώρα μας είναι υγειονομικά ασφαλής. Οι υπηρεσίες σε συνεργασία με τους διεθνείς οργανισμούς και τις πιστοποιημένες ΜΚΟ, ειδικά με WHO και UNICEF επιτελούν στο ακέραιο και με επάρκεια το καθήκον τους.

Πιστεύουμε ακράδαντα πως η πλήρης υγειονομική κάλυψη των αναγκών των προσφύγων και μεταναστών είναι ο ασφαλέστερος και πιο αποτελεσματικός τρόπος προστασίας της Δημόσιας Υγείας για όλους».

Δείτε επίσης