Ορθοπεδικά Είδη: Μάθετε τα πάντα για τους κηδεμόνες

Τα ορθοπεδικά είδη είναι απαραίτητα για μία πολύ μεγάλη ομάδα ανθρώπων που αντιμετωπίζει παθήσεις και ο πόνος είναι στην καθημερινότητα τους.

Έτσι είναι σημαντικό τα ορθοπεδικά είδη να επιλέγονται πάντα με στόχο την αποτελεσματικότητα και την ποιότητα τους, καθώς οτιδήποτε σχετίζεται με την υγεία και την ευκολία κίνησης αποτελεί βασική ανάγκη του ατόμου.

Οι κηδεμόνες σκολίωσης και οι κηδεμόνες κύφωσης, είναι από τα πιο δημοφιλή προϊόντα σε αυτή την κατηγορία που προσφέρουν ανακούφιση, στήριξη και βοήθεια στον παθόντα.

Κηδεμόνες σκολίωσης

Η σκολίωση είναι η παραμόρφωση της σπονδυλικής στήλης προς τα πλάγια, με χαρακτηριστικό τη στροφή των σπονδύλων. Η λέξη προέρχεται από το «σκολιός» που σημαίνει στραβός και χαρακτηρίζει οποιαδήποτε πλάγια κλίση της σπονδυλικής στήλης.

Δεν είναι γνωστά τα ακριβή αίτια, όμως η γενετική προδιάθεση και η ανάπτυξη του ατόμου, είναι άμεσα συνδεδεμένα με τη συγκεκριμένη πάθηση και μπορεί να εμφανιστεί σε οποιαδήποτε ηλικία του ατόμου.

Οι κηδεμόνες σκολίωσης έχουν ως στόχο τους την αναίμακτη και σταδιακή διόρθωση της σπονδυλικής στήλης και πολλές φορές βοηθούν τους ασθενείς να αποφύγουν το χειρουργείο. Η ελαστικότητα τους χαρακτηρίζεται από την μορφή και τον βαθμό της εκάστοτε περίπτωσης. 

Έτσι υπάρχουν οι πλαστικοί, οι οποίοι είναι άκαμπτοι κηδεμόνες που κατασκευάζονται εξατομικευμένα για τους ασθενείς με έντονο πρόβλημα και οι μαλακοί οι οποίοι πρόκειται για κατασκευές από ελαστικές ταινίες Velcro ενισχυμένες με άλλα πλαστικά ή μεταλλικά τμήματα που αγκαλιάζουν το σώμα και απευθύνονται σε ηπιότερες μορφές σκολίωσης.

Ο χρόνος εφαρμογής και το είδος του κάθε κηδεμόνα αποφασίζεται από τον θεράποντα ιατρό.

Κηδεμόνες κύφωσης

Η κύφωση είναι και αυτή μία πάθηση της σπονδυλικής στήλης, γνωστή ως καμπούριασμα, η οποία μπορεί να εμφανιστεί σε κάθε ηλικιακή φάση του ατόμου και σχετίζεται με την κακή στάση του σώματος και την έλλειψη εκγύμνασης.

Αντίστοιχα και αυτή, έχει διαβαθμίσεις και ανάλογα το πόσο έντονη είναι προκαλεί συμπτώματα όπως το αυχενικό σύνδρομο, πόνους στη ράχη και οσφυαλγία.

Στις ήπιες μορφές της επιτρέπει στο άτομο να είναι λειτουργικό, όμως όσο περισσότερο προχωρά η ηλικία του ατόμου αυξάνονται οι πιθανότητες να επιδεινωθεί σε συνδυασμό με άλλες παθήσεις όπως η οστεοπόρωση. Αυτός είναι και ο λόγος όπου η κύφωση είναι αρκετά συχνή στις γυναίκες, που έχουν περάσει την φάση της εμμηνόπαυσης.

Οι κηδεμόνες κύφωσης είναι μία καινοτομία στην αντιμετώπιση της πάθησης, καθώς βοηθούν το άτομο να ξεπεράσει σταδιακά το πρόβλημα, δίχως να χρειαστεί επέμβαση. Υπάρχουν διάφοροι τύποι κηδεμόνων κύφωσης που εστιάζουν σε διαφορετικές λύσεις και προβλήματα της πάθησης και όλοι είναι εξατομικευμένοι.

Χαρακτηριστικό τους είναι η άμεση εφαρμογή στο σώμα του ασθενή, η άνεση στην καθημερινότητα και η υψηλή ποιότητα τους.

Στα Ορθοπεδικά Orthoway θα βρεις τους ποιοτικότερους και πιο επαναστατικούς στις τεχνολογίες αιχμής, κηδεμόνες για να αντιμετωπίσεις την σκολίωση ή την κύφωση. Το δικαίωμα στην κίνηση και την άνετη καθημερινότητα ανήκει σε όλους.

Τα καταστήματα Orthoway – Ι Τζαγκαράκης έχουν μία παράδοση πάνω από 50 έτη σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη και πλέον παρέχουν ορθοπεδικά είδη και στην Κρήτη.

Δείτε επίσης