Οι γιατροί του ΙΚΑ ανέστειλαν τις κινητοποιήσεις τους

Kανονικά θα λειτουργήσουν από τη Δευτέρα τα υποκαταστήματα του ΙΚΑ, καθώς η εκτελεστική επιτροπή της ΠΟΕΣΥΠ ΙΚΑ αποφάσισε να ανασταλούν οι κινητοποιήσεις, αλλά ζήτησε να συνεχιστεί ο διάλογος. Στόχος των γιατρών του ΙΚΑ, σε συνεργασία και με άλλους ιατρικούς φορείς, είναι να ακυρωθεί στην πράξη το νομοσχέδιο με προσφυγές στη Δικαιοσύνη, καθώς και άλλες μορφές κινητοποιήσεων οι οποίες θα αποφασιστούν τις προσεχείς ημέρες.

Ωστόσο οι γιατροί του ΙΚΑ ανακοίνωσαν ότι θα συμμετάσχουν στις 23 Φεβρουαρίου στην απεργία των ΑΔΕΔΥ – ΓΣΕΕ.

Αναφέρουν ότι θα διεκδικήσουν δικαστικά την κατοχύρωση του 20λεπτου χρόνου εξέτασης του ασθενή, προκειμένου να μην τίθεται σε κίνδυνο η υγεία των ασφαλισμένων και να μην υποβαθμίζεται ο ρόλος του γιατρού του ΙΚΑ, ο οποίος, όπως τονίζουν, συκοφαντείται ως απλός συνταγογράφος.

Στην ίδια απεργιακή κινητοποίηση θα λάβουν μέρος και οι νοσοκομειακοί γιατροί, όπως αποφάσισε η ομοσπονδία τους (ΟΕΝΥΓΕ), ενόψει των συνελεύσεων που θα γίνουν σε όλα τα νοσοκομεία, προκειμένου να αντιδράσουν με άλλους τρόπους στο νομοσχέδιο, όπως η κατάληψη σε ταμεία νοσοκομείων κατά τη διάρκεια των εφημεριών, με στόχο οι πολίτες να μην καταβάλλουν χρήματα προκειμένου να εξετάζονται στα δημόσια νοσοκομεία.

Από την πλευρά του ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος συνεδριάζει τη Δευτέρα για να αποφασίσει τη στάση που θα κρατήσει.

Δείτε επίσης