Συνελήφθη παρουσιάστρια που διακινούσε “μαϊμού” πόσιμο κολλαγόνο

Συνελήφθη η 44χρονη παρουσιάστρια (πρόκειται για τη Βάη που τα λαιφ στάιλ περιοδικά αποκαλούσαν διατροφολόγο των επωνύμων) η οποία παρίστανε τη διαιτολόγο και είχε γραφείο στην οδό Δημοκρίτου στο Κολωνάκι. Τα πτυχία στους τοίχους όμως της εταιρείας της (BIOMED DNA TEST) ήταν πλαστά. Ο αριθμός μητρώου της πινακίδας στην πόρτα, ήταν «κλεμμένη» από άλλο ιατρείο.

Η Βάη εμφανιζόταν σε διαφημιστικά σποτ προώθησης συμπληρωμάτων διατροφής και τελικά πωλούσε μέσω ίντερνετ, δήθεν υγρό πόσιμο κολλαγόνο, σε μπουκάλια που έμοιαζαν με άλλα γνωστής εταιρείας, στα οποία είχε κολλήσει και πλαστό λογότυπο της ίδιας επωνυμίας.

Η εμφιάλωση των “μαϊμού” προϊόντων κολλαγόνου γινόταν στο σπίτι της παρουσιάστριας, ενώ τα στελέχη της Οικονομικής Αστυνομίας που την συνέλαβαν, έστειλαν δείγμα από το υγρό, πόσιμο «μαντζούνι» προκειμένου να διαπιστωθεί αν είχε αρνητικές επιπτώσεις στην υγεία.

Εμφανιζόταν ως… γιατρός

Η 44χρονη παρουσιάστρια. για να πείθει τους αγοραστές, εμφανιζόταν ως γιατρός. Κατά τη διάρκεια των ερευνών βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πλαστά πτυχία ιατρικής, πλήθος κενών φιαλών, μπλοκ με χειρόγραφες αποδείξεις λιανικών συναλλαγών και φορολογικά παραστατικά με ΑΦΜ ανύπαρκτων εταιριών.

Διαπιστώθηκαν παραβάσεις της φορολογικής νομοθεσίας, για τις οποίες συντάχθηκε σχετική έκθεση ελέγχου, που θα αποσταλεί στην αρμόδια ΔΟΥ. Με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος της για πλαστογραφία, πλαστογραφία πιστοποιητικών, απάτη, νοθεία τροφίμων και παράβαση της νομοθεσίας περί σημάτων οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ενώ η προανάκριση συνεχίζεται.

Η Βάη κατά την απολογία της στα γραφεία της Οικονομικής Αστυνομίας, αποδέχτηκε τις κατηγορίες και vah1επικαλέστηκε οικονομική δυσαρέσκεια ως αίτιο για την πώληση των “μαιμού” προϊόντων, ενώ για τα πλαστά πτυχία και σφραγίδες επικαλέστηκε εμμονή για την ιατρική επιστήμη καθώς για χρόνια έκανε κατανάλωση ψυχιατρικών φαρμάκων.

 

Δείτε επίσης