Υγειονομικοί φορείς: Μάχη για το ασφαλιστικό

Στη χθεσινή πανυγειονομική συγκέντρωση που διοργάνωσε ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών, οι εκπρόσωποι των υγειονομικών κλάδων εξέδωσαν ψήφισμα εναντίον του νέου ασφαλιστικού-φορολογικού νόμου για τους επαγγελματίες και αποφάσισαν να δώσουν ενωμένοι συλλογική μάχη για την απόσυρσή του.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν από εμπειρογνώμονες που συμμετείχαν στην εκδήλωση, το άθροισμα φόρων και ασφαλιστικών εισφορών, για εισοδήματα που κυμαίνονται από 20.000 ευρώ έως 70.000 ευρώ, ξεκινάει από το 60% και μπορεί να φτάσει μέχρι και 80% των φορολογητέων εισοδημάτων.

Όπως αναφέρθηκε, χιλιάδες ιατροί οι οποίοι μέχρι 31/12/2016 κατέβαλαν από 4.000 έως 5.000 ευρώ εισφορές το χρόνο τώρα καλούνται να πληρώσουν από 10.000 έως 15.000 ευρώ ετησίως.

Ο πρόεδρος του ΙΣΑ, Γιάννης Πατούλης, κάλεσε τον υγειονομικό κλάδο σε συστράτευση ενάντια στο νέο νόμο, ενώ ο πρόεδρος του ΠΙΣ, Μιχαήλ Βλασταράκος, τόνισε ότι πρόκειται για έναν νόμο φοροεισπρακτικό εναντίον του οποίου ο ιατρικός κόσμος θα κινηθεί δυναμικά με όλα τα ενδεδειγμένα μέσα.

Το ψήφισμα που εξέδωσαν οι εκπρόσωποι των υγειονομικών κλάδων, μεταξύ άλλων περιλαμβάνει τα εξής: Την κατάθεση δήλωση επιφύλαξης για τις εισφορές προς τον ΕΦΚΑ στα γραφεία του αρμόδιου ασφαλιστικού.

Την προσφυγή όλων των φορέων στο Συμβούλιο Επικρατείας, απεργιακές κινητοποιήσεις και αποχή από τα καθήκοντα, συλλογική αντίδραση από κοινού με τους υπόλοιπους επιστημονικούς κλάδους καθώς και δράσεις για την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση της ελληνική κοινωνίας.

Τέλος καλούν τα πολιτικά κόμματα να πάρουν σαφή θέση για το συγκεκριμένο νόμο.

Δείτε επίσης