Οι γυναίκες ξέρουν τι θέλουν, οι άντρες γίνονται πιο επιλεκτικοί με την ηλικία

Οι γυναίκες κάτω των 40 που επιδιώκουν να γνωρίσουν έναν σύντροφο μέσω ίντερνετ είναι πιο συγκεκριμένες από τους άνδρες, ειδικά όταν πρόκειται για την μόρφωση, σύμφωνα με μια μελέτη του Queensland University of Technology για τη διαδικτυακή συμπεριφορά που περιέλαβε πάνω από 41.000 Αυστραλούς.

«Οι άνδρες και οι γυναίκες ξέρουν τι θέλουν ενώ υπάρχουν διαφορές των φύλων στην προτίμηση σχετικά με τη μόρφωση», είπαν οι ερευνητές.

Η μελέτη δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Psychological Science.

Σε όλες τις ηλικιακές ομάδες (18-80), οι γυναίκες έχουν περισσότερες πιθανότητες από τους άνδρες να δηλώσουν μια πιο λεπτομερή προτίμηση.

Οι γυναίκες σε χρονική περίοδο μέγιστης γονιμότητας είναι πιο επιλεκτικές όσον αφορά το επίπεδο εκπαίδευσης των ανδρών που προτιμούν, αναζητώντας το ίδιο επίπεδο ή υψηλότερο στον πιθανό σύντροφο.

Πάνω από τα 40, οι άνδρες γίνονται πιο επιλεκτικοί από τις γυναίκες σχετικά με το επίπεδο εκπαίδευσης που αναζητούν.

Η μελέτη απορρέει από τη μεγαλύτερη οικονομική ανάλυση της αυστραλιανής διαδικτυακής συμπεριφοράς περιλαμβάνοντας 41.936 άτομα κατά τη διάρκεια μιας τετράμηνης περιόδου το 2016.

“Είναι ένας εκπληκτικός τρόπος να εξετάσουμε τη συμπεριφορά των ανθρώπων που ζευγαρώνουν διαδικτυακώς διότι μας δίνει ένα πραγματικά ζωντανό στιγμιότυπο μιας μεγάλης και ποικίλης ηλικιακής ομάδας (18-80 ετών)” είπαν οι ερευνητές.

Η μελέτη επισημαίνει μερικά πραγματικά ενδιαφέροντα ευρήματα όσον αφορά τόσο τις ομοιότητες όσο και τις διαφορές μεταξύ των προτιμήσεων των ανδρών και των γυναικών όταν αναζητούν σύντροφο.

“Βρήκαμε ότι οι γυναίκες είναι πιο συγκεκριμένες από τους άντρες μέχρι την ηλικία των 40 ετών, αλλά μετά από αυτή την ηλικία οι άνδρες γίνονται πιο επιλεκτικοί από τις γυναίκες”, έγραψαν οι επιστήμονες.

Η έρευνα  έδειξε ότι το επίπεδο εκπαίδευσης ενός δυνητικού συντρόφου είχε μεγαλύτερη σημασία τόσο για τους άνδρες όσο και για τις γυναίκες κατά τα έτη της κορυφαίας γονιμότητας (18-30 ετών), αλλά γίνεται ολοένα και λιγότερο σημαντική καθώς γερνάμε.

Ωστόσο, για όλες τις ηλικιακές ομάδες στο δείγμα, οι γυναίκες είχαν σαφώς υψηλότερο ελάχιστο πρότυπο για το επίπεδο εκπαίδευσης που ήθελαν στον σύντροφό τους.

Οι ερευνητές ανέφεραν: “Η εξέλιξη ευνοεί τις γυναίκες που είναι ιδιαίτερα επιλεκτικές όσον αφορά τους συντρόφους τους και σε πολλές κουλτούρες, οι γυναίκες έχουν δείξει ότι χρησιμοποιούν την εκπαίδευση ως δείκτη ποιότητας του συντρόφου επειδή συνδέεται συχνά με την κοινωνική θέση και τη νοημοσύνη”.

Η προηγούμενη έρευνα για online dating έδειξε παρόμοιες ή υψηλότερες προτιμήσεις των γυναικών για το επίπεδο μόρφωσης σε έναν σύντροφο, αλλά καθώς τα δεδομένα της παρούσας μελέτης καλύπτουν ένα εύρος ηλικιών μεταξύ 18 και 80 ετών, φάνηκε λεπτομερώς πώς μεταβάλλονται οι προτιμήσεις στον κύκλο αναπαραγωγικής ζωής.

Η έκθεση IBISWorld για το 2017 σχετικά με τις υπηρεσίες Dating Services στην Αυστραλία αναφέρει ότι, καθώς οι άνθρωποι έχουν όλο και λιγότερο χρόνο στη διάθεσή τους, οι online dating υπηρεσίες έχουν γίνει πιο ελκυστικές. Τα έσοδα από τη βιομηχανία αναμένεται να αυξάνονται κατά 3% ετησίως τα επόμενα πέντε χρόνια, φθάνοντας στα 178,2 εκατ. δολάρια, με τις δωρεάν εφαρμογές smartphone να παίζουν μεγάλο ρόλο.

Δείτε επίσης