Κολεξιόν του Χάρολντ Πίντερ: Ερωτική απιστία – γρίφος και παράλογο

Υποψίες ερωτικής απιστίας οδηγούν σε παραλήρημα, τα ερωτήματα πέφτουν «βροχή» και το «πάρτι» του μυστηρίου ξεκινά στην «Κολεξιόν» του νομπελίστα συγγραφέα Χάρολντ Πίντερ.

Διλήμματα, «σπαζοκεφαλιές», εξερεύνηση της ψυχοσύνθεσης, λίγο θρίλερ και λίγο κωμωδία συνθέτουν το έργο του Πίντερ, που έκανε πρεμιέρα την Τετάρτη 19 Μαρτίου 2014 στο Θέατρο Εμπορικόν.

Το θέατρο του παραλόγου «Κολεξιόν» δεν είναι η πρώτη φορά που «επισκέπτεται» την Ελλάδα. Αυτή τη φορά «εμφανίζεται» σε σκηνοθεσία Ελένης Σκότη και με τον ταλαντούχο ηθοποιό Δημήτρη Καταλειφό σε πρωταγωνιστικό ρόλο.

Το έργο περιστρέφεται γύρω από την «σκιά» της απιστίας, ενώ κεντρικοί άξονες είναι δύο ζευγάρια, που ανήκουν στο χώρο της μόδας και της καλής κοινωνίας της Βρετανίας του 1960.

Όλα ξεκινούν από ένα ύποπτο τηλεφώνημα. Ένας άγνωστος, που υποπτεύεται πως η γυναίκα του τον έχει απατήσει στο παρελθόν, «ταρακουνά» την οικία ενός ευκατάστατου άνδρα ζητώντας ανώνυμα τον σύντροφό του.

Όπως και στον «Επιστάτη», έτσι και στην «Κολεξιόν», σε μικρότερο βαθμό όμως, η υπόθεση και τα συναισθήματα των ηρώων παραδίνονται σε μιας μορφής «αφηρημένη τέχνη».

Οι έννοιες αχαριστία, συμφέρον, ειρωνεία, και η εσωτερική αναζήτηση είναι κυρίαρχες στην «Κολεξιόν», όπου συμβιώνει και το ομοφυλοφιλικό στοιχείο.

Θέατρο Εμπορικόν, Σαρρή 11 & Ρ. Παλαμήδη 9, 10554 (Ψυρρή)

Συντελεστές:
Μετάφραση: Δήμος Κουβίδης
Σκηνοθεσία: Ελένη Σκότη
Σκηνικά-κοστούμια: Εύα Μανιδάκη
Μουσική: Σταύρος Γασπαράτος
Σχεδιασμός φωτισμών: Νίκος Βλασόπουλος

Πρωταγωνιστούν με σειρά εμφάνισης:
Δημήτρης Καταλειφός, Αλέξανδρος Μαυρόπουλος, Λουκία Μιχαλοπούλου, Δημήτρης Μοθωναίος.

Ημέρες & Ώρες Παραστάσεων:
Τρίτη 21:00
Τετάρτη 20:00

Τιμές Εισιτηρίων:
Πλατεία: 18 €, Φοιτητικό:12 €, Ανέργων: 10 € (απαραίτητη η προσκόμιση της ταυτότητας και του δελτίου ανεργίας, αγορά μόνο από το ταμείο του θεάτρου και το ταμείο του Παλλάς)

Προπώληση:
Στα ταμεία του Παλλάς, CityLink, Βουκουρεστίου 5, Τ.: 210 3213100
Θέατρο Εμπορικόν, Σαρρή 11, Ψυρρή, Τ.: 210 3211750
Με πιστωτική κάρτα: 210 8938100

Δείτε επίσης