Σύσκεψη για διαφθορά στον κλάδο της Υγείας υπό τον πρωθυπουργό

Το θέμα της διαφθοράς στην υγεία, με αιχμή το θέμα Novartis, συζητήθηκε χθες σε ειδική σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου, καθώς πληθαίνουν οι ενδείξεις ότι πρόκειται για ένα μείζον πολιτικό και οικονομικό θέμα με πολλές διαστάσεις.

Στη σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, συμμετείχαν ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής, ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός, ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης, ο Γενικός Γραμματέας της κυβέρνησης Μιχάλης Καλογήρου και ο Γ.Γ. κατά της διαφθοράς, Κωνσταντίνος Χρήστου.

Συζητήθηκαν μεταξύ άλλων η πορεία της δικαστικής έρευνας, η οποία έχει ανατεθεί στην εισαγγελία Διαφθοράς, καθώς και η ύπαρξη στοιχείων και δικογραφιών που έχουν απασχολήσει τους ελεγκτικούς μηχανισμούς, αλλά και άλλους φορείς, στο παρελθόν.

Επίσης, αντικείμενο της σύσκεψης, ήταν και πώς θα ενισχυθεί η δικαστική συνδρομή που έχει ζητήσει η χώρα μας από την Αμερική, αλλά και το τι υλικό θα καταλήξει τελικά στα χέρια της ελληνικής δικαιοσύνης.

Παράλληλα, σε νέα έρευνα για φοροδιαφυγή και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος για την υπόθεση της Novartis, προχώρησαν οι εισαγγελικές αρχές. Συγκεκριμένα, ο οικονομικός εισαγγελέας Παναγιώτης Αθανασίου, διέταξε νέα έρευνα η οποία έρχεται λίγες μέρες μετά την εντολή ερεύνης από την Εισαγγελία Διαφθοράς για τις καταγγελίες περί χρηματισμού 4.500 γιατρών αλλά και κρατικών λειτουργών ώστε να προωθούν τα φάρμακά της.

Στο πλαίσιο της νέας έρευνας δόθηκε εντολή συνολικού φορολογικού ελέγχου στην εταιρεία. Η εντολή δόθηκε στον επίκουρο οικονομικό εισαγγελέα Γιάννη Δραγάτση

Δείτε επίσης