Τι απαντά η διοίκηση του νοσοκομείου Ζακύνθου για τις δυσλειτουργίες

Διευκρινήσεις δίνει η 6η ΥΠΕ σχετικά με τα κλειστά χειρουργεία του νοσοκομείου Ζακύνθου «Άγιος Διονύσιος», τα οποία παραμένουν ανενεργά εδώ και τρεις μήνες, μετά τα περιστατικά ηπατοτοξικότητας που είχαν σημειωθεί.

Τεχνικά κλιμάκια και εσωτερική Συντονιστική Επιτροπή, διερευνούν το ζήτημα των περιστατικών που οδήγησαν τελικά στο να κλείσουν τα χειρουργεία, όπως τονίζει η κυρία Δέσποινα Τσαρίδου, διοικήτρια του «Άγιος Διονύσιος» σε ανακοίνωσή της.

Υπενθυμίζεται ότι πρόσφατα, το Ενωτικό Κίνημα για την Ανατροπή, σε ανακοίνωσή του έκανε λόγο για επικίνδυνες συνθήκες «υγειονομικού γκέτο» στη Ζάκυνθο. Στην ίδια ανακοίνωση κοινοποιήθηκε ψήφισμα της Γενικής Συνέλευσης του Χειρουργικού Tομέα Νοσοκομείου Ζακύνθου στο οποίο μεταξύ άλλων καταγγέλλεται ότι επί ένα μήνα και πλέον τα χειρουργεία του Νοσοκομείου παραμένουν κλειστά, ότι δεν έχει εκδοθεί ακόμα απόφαση της διοίκησης για το πού και πώς θα χειρουργούνται τα πολύ οξέα και επείγοντα περιστατικά που δεν προλαβαίνουν να διακομιστούν.

Η διοίκηση του ΓΝ Ζακύνθου, προέβη σε ανακοίνωση σχετικά με την εξέλιξη των απαραίτητων διαδικασιών για την ασφαλή επανέναρξη της λειτουργίας των χειρουργείων του Νοσοκομείου.

Συγκεκριμένα αναφέρεται ότι:

Για το θέμα της ασφαλούς επαναλειτουργίας των χειρουργείων του Νοσοκομείου Ζακύνθου , έχουν κατατεθεί από την Επιτροπή Διενέργειας Ελέγχων στο ΓΝ Ζακύνθου και συγκεκριμένα, τον πρόεδρο αυτής, κατάλογος προτάσεων και απαραίτητων ενεργειών που θα πρέπει να δρομολογηθούν προς την κατεύθυνση αυτή.

Για την υλοποίηση αυτών συγκροτήθηκε συντονιστική επιτροπή στο Νοσοκομείο Ζακύνθου, αποτελούμενη από λειτουργούς της Ιατρικής της Νοσηλευτικής και της Διοικητικής υπηρεσίας του Νοσοκομείου ώστε να καταστεί εφικτή η όσο το δυνατόν συντομότερη επαναλειτουργία των χειρουργείων με ασφάλεια και η όσο το δυνατόν ταχύτερη διεκπεραίωση των προτεινόμενων απαιτούμενων ελέγχων.

Δείτε επίσης