Πανεπιστημιακό νοσοκομείο Λάρισας: Ελλείψεις και προβλήματα στη λειτουργία του

Για βασικές ελλείψεις υλικών στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας κάνει λόγο σε ανακοίνωσή του ο Τομεάρχης Υγείας της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Επικρατείας, Βασίλης Οικονόμου.

Ο κ. Οικονόμου υπογραμμίζει ότι το γεγονός «αποτελεί απόδειξη της τραγικής κατάστασης στην οποία έχουν φέρει το νοσοκομείο, οι άθλιοι χειρισμοί της ηγεσίας του υπουργείου Υγείας».

Αναλυτικά, η δήλωση του κ. Οικονόμου, για την κατάσταση που επικρατεί στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας, έχει ως εξής:

«Οι δυσάρεστες “εκπλήξεις” στα δημόσια νοσοκομεία της χώρας δεν λένε να σταματήσουν. Αυτή τη φορά, πρόκειται για το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας, το οποίο η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ έσυρε στην κόψη του ξυραφιού, θέτοντας σε αμφισβήτηση ακόμα και την ικανότητα του να λειτουργήσει. Βασικά υλικά, σύριγγες, ράμματα, γάζες λείπουν εδώ και μήνες. Είναι άλλη μια απόδειξη της τραγικής κατάστασης στην οποία έχουν φέρει το νοσοκομείο, οι άθλιοι χειρισμοί της ηγεσίας του υπουργείου Υγείας. Όσον αφορά στον προϋπολογισμό του νοσοκομείου, είναι ο χαμηλότερος από όλων των αντίστοιχων μονάδων πανελλαδικά. Ο χώρος της Υγείας είναι τόσο σημαντικός και αφορά τις ζωές εκατομμυρίων ανθρώπων. Η σημερινή ηγεσία του Υπουργείου ας σκύψει πάνω από τα προβλήματα των νοσοκομείων της χώρας. Απαιτούνται γρήγορες και καθαρές λύσεις».

Ωστόσο, ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Βασίλης Κόκκαλης, κατά την επίσκεψή του στο Ίδρυμα, έδωσε τη διαβεβαίωση ότι «τα χειρουργεία στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο, ούτε αναβλήθηκαν ποτέ, ούτε πρόκειται να σταματήσουν» και σημείωσε πως έχει γνώση για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες εργάζονται, τόσο το διοικητικό όσο και το ιατρικό – νοσηλευτικό προσωπικό.

Μεταξύ άλλων ο κ. Κόκκαλης επεσήμανε, πως «η κυβέρνηση θα συνεχίσει με αμείωτη ένταση την προσπάθειά της να σταματήσει το πάρτι στον χώρο της υγείας» και πως «πολίτες αυτής της χώρας δικαιούνται δωρεάν σύστημα υγείας, χωρίς καθυστερήσεις και χωρίς άλλου είδους επιβαρύνσεις».

«Η δικαιοσύνη θα κάνει τη δουλειά της και θα ρίξει άπλετο φως σε όλες τις υποθέσεις κακοδιαχείρισης, και όχι μόνο, οι οποίες στιγμάτισαν τον χώρο της υγείας. Γνωρίζουμε πως συγκεκριμένα συμφέροντα στον χώρο της υγείας αντιδρούν, ωστόσο είμαστε αποφασισμένοι να προχωρήσουμε. Δεν θέλω να πιστέψω πως το άνοιγμα συγκεκριμένων φακέλων, όπως αυτού του ‘Ερρίκος Ντυνάν’, τρομοκράτησε τόσο πολύ συγκεκριμένα συμφέροντα, ώστε να φτάσουν στο σημείο να διασπείρουν ψευδείς ειδήσεις, που αφορούν στη λειτουργία δημόσιων νοσοκομειακών μονάδων» σημείωσε χαρακτηριστικά ο υφυπουργός.

Δείτε επίσης